СБУ заблокувала контрабанду в ЄС речовини для здійснення хімічних терактів
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ заблокувала контрабанду в ЄС речовини для здійснення хімічних терактів

СБУ заблокувала контрабанду в ЄС речовини для здійснення хімічних терактів
Джерело:  online.ua

При намаганні перевезти в ЄС 3 кілограми ртуті, затримано декількох зловмисників із Закарпаття. Небезпечну речовину, яка може спричинити не лише масові отруєння, але й застосовуватись для здійснення хімічних терактів, конфіскували на пункті пропуску "Малі Селменці".

Джерело: пресслужба СБУ

Контррозвідка СБУ повідомляє, що за кордоном на кур’єра очікував замовник, якому він планував продати небезпечний "товар" за 200 тис. євро. Сам кур’єр – громадянин однієї з європейських країн. За інформацією відомства, чоловік дав згоду на виконання такої "послуги" за винагороду у розмірі 5 тис. євро. Ртуть знайшли під час огляду його речей на пункті пропуску "Малі Селменці". Наразі правоохоронці встановлюють джерела походження речовини, продавців та замовників.

Зазначимо, ртуть - високотоксична хімічна речовина найвищого класу небезпеки. Її пари, як і майже всі її розчинні сполуки дуже отруйні та можуть спричинити серйозні отруєння або смертельні випадки. Небезпечна речовина може використовуватися для вчинення терористичних/екстремістських актів.


Теракти в Україні та світі цієї осені

Нагадаємо, 15 вересня, у Дніпрі прямо посеред вулиці стався вибух в автомобілі. Дві людини, які перебували в автівці Nissan Primera на пр. Богдана Хмельницького, загинули на місці.

В остані дні вересня представники ФСБ РФ затримали декількох чоловіків, які, за свідченням російських спецслужбовців, належать до неонацистського угруповання, вони нібито готували теракт у будівлі ФСБ. За адресами проживання хлопців, крім іншого, вилучили:

"готове до застосування СВП, саморобну вибухову речовину і компоненти для його синтезу, 9 одиниць холодної зброї, інструкції з виготовлення вибухових пристроїв, а також портрети ватажків Третього Рейху, націоналіста С.Бандери і націоналістичну атрибутику", — йдеться в повідомленні російської спецслужби.

Кілька тижнів тому, 9 жовтня терорист-смертник вчини масштабний теракт, в результаті якого майже пів сотні людей загинули, понад 140 отримали поранення. Інцидент трапився в в одній із мечетей в місті Кундуз. Храм був заповнений прихожанами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?