СБУ ліквідувала потужну російську ботоферму в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ ліквідувала потужну російську ботоферму в Україні

СБУ ліквідувала потужну російську ботоферму в Україні
Джерело:  online.ua

Силовики Служби безпеки заблокували роботу потужної ботоферми, яка виконувала в Україні вказівки від кураторів з Росії, для яких використовувати буквально тисячі SIM-карток операторів обох держав.

Джерело: СБУ

За оприлюдненими даними, організатором ботоферми став мешканець Івано-Франківської області, який є спеціалістом інформаційних та телекомунікаційних технологій. В цілому він використав до 12 тисяч “сімок”.

“Ботоферма працювала здебільшого у соцмережах, месенджерах та електронних гаманцях. Замовниками послуг були, в основному, клієнти з РФ. І використовували її “потужності”, коли потрібні були масштабні спотворення реального стану речей. У основному, це “накрутка” кількості переглядів, вподобань, коментарів у соціальних мережах та відеохостингах. “Розрахунки” велися в рублях”, - пояснили в СБУ.

Силовики зокрема провели обшуки за місцем помешкання координатора ботоферми. Вони за підсумками цих слідчих дій вилучили SIM-шлюзи, комп’ютери, спеціалізоване телекомунікаційне обладнання й близько 3 тисяч карток операторів мобільного зв’язку.

Слідчі дії все ще тривають станом на понеділок, 26 липня.

“Після завершення експертиз планується оголосити організатору оборудки про підозру у несанкціонованому втручанні в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку, що передбачено ст. 361 Кримінального Кодексу України. Документування протиправної діяльності здійснювалося за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури”, - наголосили в СБУ.

Російські агенти в Україні

Останніми місяцями різноманітні агенти, зокрема шпигунські, ведуть активну діяльність в Україні. Станом на середину липня від початку 2021 року СБУ ініціювала 328 кримінальних проваджень, пов’язаних з посяганням на територіальну цілісність і суверенітет України, а також організацію терористичних і злочинних груп.

Одночасно з цим періодично спецслужби звітують про припинення діяльності цілих мереж ворожих агентів, керованих з Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?