СБУ обшукує монастир Московського патріархату на Сумщині
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ обшукує монастир Московського патріархату на Сумщині

СБУ обшукує монастир Московського патріархату на Сумщині
Джерело:  online.ua

Співробітники СБУ проводять контррозвідувальні заходи церков УПЦ МП у Сумській області. Зокрема, йдеться про Софронієво-Молченський чоловічий монастир Різдва Богородиці.

Джерело: управління СБУ в Сумській області

СБУ проводить чергові обшуки УПЦ МП

Враховуючи збройну агресію рф, дані заходи проводяться у тому числі для унеможливлення використання релігійних громад як осередку "русского мира" та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів, – зазначають правоохоронці.

Працівники СБУ проводять обшуки територій та приміщень для виявлення осіб, які, можливо, займаються протиправною діяльністю, становлять загрозу національній безпеці України, а також предметів, що заборонені до обігу.

Фото: facebook.com/ssu.sumy

Вкотре наголошуємо: у своїй діяльності СБУ діє виключно в межах Конституції України та діючого законодавства, а також з повагою ставиться до прав кожного громадянина на свободу вибору віросповідання і світогляду, – додали в пресслужбі СБУ.

СБУ проводила обшуки УПЦ МП у девʼятьох областях

Нагадаємо, 14 грудня СБУ обшукувала 19 обʼєктів Московського патріархату в Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Миколаївській, Сумській, Львівській, Житомирській та Херсонській областях.

Правоохоронці здійснюють обшуки 19 об’єктів Московського патріархату в дев’яти областях України.
Враховуючи збройну агресію рф, дані заходи проводяться у тому числі для унеможливлення використання релігійних громад як осередку «русского мира» та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів. Проводять огляд території та приміщень (у тому числі готельного типу) для виявлення осіб, які можливо причетні до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України та предметів, заборонених до обігу, — зазначила преслужба СБУ.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?