СБУ оголосила остаточне рішення щодо Моргенштерна
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ оголосила остаточне рішення щодо Моргенштерна

СБУ оголосила остаточне рішення щодо Моргенштерна
Джерело:  online.ua

13 вересня Служба безпеки України повідомила, що проведення концертів скандального російського репера Моргенштерна в нашій країні неможливе.

Джерело: пресцентр СБУ у коментарі "УП"

СБУ відповіла, що буде з гастролями Моргенштерна в Україні

Представники СБУ звертають увагу на те, що в квітні поточного року за їхнім поданням російський репер Алішер Моргенштерн був включений у перелік осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України. Що важливо розуміти, в рекомендаціях спецслужби фігурують обидва прізвища скандального артиста: як Валієв, так і Моргенштерн.

Окрім того, наголошується, що позиція СБУ ґрунтується на висновках лінгвістичної експертизи. Остання підтвердила той факт, що в "творчості Моргенштерна" пропагується культ насильства й жорстокості, поширення та вживання наркотичних засобів і психотропних речовин. В спецслужбі прекрасно розуміють, що це створює передумови для конфліктних ситуацій по відношенню до організаторів та учасників концерту за його участі.

"У вересні 2021 року СБУ додатково інформувала відповідні органи України про заплановані ним концерти на території нашої держави. Акцентовано на тому, що перебування особи в "списку Мінкульту" автоматично забороняє будь-яку концертну діяльність на території України. Таким чином, будь які гастролі Моргенштерна на території України – заборонені", - наголосили представники СБУ.

Найгучніші скандали навколо Моргенштерна

Не так давно одіозний репер Моргенштерн виконував пісню “Путин – молодец”, в якій вихваляв російського диктатора.
Також усім запам’ятався його скандальний виступ в Одесі 8 грудня 2019 року. Він відбувся у період жалоби, який оголосили в місті через трагедію в Одеському коледжі — пожежу, яка забрала життя 16 громадян. Репер на сцені назвав усі заходи “******* показухою”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?