СБУ оголосила підозру в захопленні влади "головному антивакцинатору"
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ оголосила підозру в захопленні влади "головному антивакцинатору"

СБУ оголосила підозру в захопленні влади "головному антивакцинатору"
Джерело:  online.ua

16 листопада Служба безпеки України оголосила підозру лідеру "антивакцинаторів" і заблокувала їхню всеукраїнську мережу. 

Джерело:  пресцентр СБУ

СБУ повідомила про підозру головному українському "антивакцинатору"

Представники спецслужби звертають увагу на те, що змогли заблокувати деструктивну діяльність антукраїнської мережі, яка під "антивакцинаторськими" гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країни.

Зокрема, відомо, що вони пропагували насильницьку зміну конституційного ладу. Що важливо розуміти, їхні дії координували куратори із РФ.

16 листопада СБУ вдалося успішно провести низку синхронних спецоперацій одразу в декількох регіонах України й заблокувати діяльність антиукраїнського угруповання.

"Лідеру так званих "антивакцинаторів" та ще одному фігуранту провадження, громадянину РФ, повідомлено про підозру за ст. 109 Кримінального кодексу України ("Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій" -ред.). У розпорядженні СБУ є беззаперечні докази причетності фігурантів до протиправної діяльності, в тому числі переписки, в ході яких зловмисники підшукували зброю та співучасників, які мали захоплювати владу у відповідних регіонах. Потім вони збиралися створити на території України власні територіальні громади із "власною міліцією" та "економікою", - йдеться в повідомленні спецслужби.

Фото — ssu.gov.ua

Фото — ssu.gov.ua

Фото — ssu.gov.ua

Окрім того, наголошується, що СБУ вдалося вилучити докази, які підтверджують можливе фінансування їх діяльності російською владою. Тривають слідчі дії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?