СБУ показала унікальні кадри спецоперації зі звільнення Зміїного — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ показала унікальні кадри спецоперації зі звільнення Зміїного — відео

СБУ
СБУ показала унікальні кадри спецоперації зі звільнення Зміїного

Два роки тому українські захисники звільнили острів Зміїний у Чорному морі. Служба безпеки України показали унікальні кадри спецоперації.

Головні тези:

  • У червні 2022 року спецпризначенці СБУ разом з ГУР Міноборони й ЗСУ звільнили острів Зміїний, почавши процес витіснення ворога з Чорного моря.
  • Спецоперація складалась з декількох етапів та мала велике стратегічне значення для України.
  • Звільнення острова Зміїний дозволило Україні втримати узбережжя Одеської області від російських ворогів та відновити експорт морем.
  • Спецоперація стала прикладом досконалого професіоналізму та мужності воїнів СБУ та ЗСУ.
  • Незабутнім залишається внесок Героїв України, які пожертвували свої життя в боротьбі за волю та незалежність нашої держави.

Як звільняли острів Зміїний

У червні 2022 року спецпризначенці центру спецоперацій "А" СБУ разом із бойовими побратимами з ГУР Міноборони та ЗСУ провели унікальну та надзвичайно важливу операцію.

Спецоперація складалась з декількох етапів та мала стратегічне значення, оскільки відтоді розпочалося поступове витіснення ворога з Чорного моря.

Спецоперація зі звільнення Зміїного стала прикладом безмежної хоробрості та професіоналізму наших воїнів Сил безпеки й оборони України. Пам’ятаємо Героїв України, які віддали свої життя у цій битві, — зазначили в СБУ.

Звільнення острова Зміїний

Нагадаємо, 30 червня 2022 року російські окупанти втекли з острова Зміїний у Чорному морі. Це дозволило Україні не допускати Росію до узбережжя Одеської області, а також відновити експорт морем.

Раніше у ГУР розповіли, що спецоперація зі звільнення островами Зміїний тривала у три етапи. З першого разу здійснити операцію не вдалося.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?