СБУ повідомила про підозру голові центробанку Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ повідомила про підозру голові центробанку Росії

СБУ повідомила про підозру голові центробанку Росії
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України повідомила про підозру очільниці центробанку РФ, яка запроваджує "рубльову зону" на тимчасово окупованих територіях України.

Джерело: Служба безпеки України

СБУ повідомила про підозру російській поплічниці, яка блокує обіг гривні

 У результаті слідчо-оперативних дій СБУ зібрала докази участі голови центрального банку рф Ельвіри Набіулліної у фінансуванні військових угруповань країни-агресора. Саме вона організувала запровадження так званої "рубльової зони" у тимчасово захоплених районах півдня і сходу України, – повідомила пресслужба СБУ.

Як зазначається, колаборантка дала вказівку щодо відкриття "філій" підконтрольного кремлю "Промсвязьбанку" на базі захоплених відділень українських фінустанов.

Крім того, очільниця російського центробанку сприяла місцевим окупаційним адміністраціям рф у блокуванні обігу гривні. За даними слідства, отримані таким чином "рубльові" надходження до бюджету рф були спрямовані на фінансування потреб воєнно-промислового комплексу та окупаційних угруповань, - наголосили в СБУ.

На підставі доказів СБУ ворожій поплічниці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 110 КК України — умисні дії, вчинені представником влади, за попередньою змовою групи осіб, з метою зміни меж території та державного кордону України та порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Вирішується питання щодо оголошення фігурантки у міжнародний розшук, – додали правоохоронці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?