СБУ викликала на допит екс-міністрів часів Порошенка
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ викликала на допит екс-міністрів часів Порошенка

СБУ викликала на допит екс-міністрів часів Порошенка
Джерело:  online.ua

СБУ в рамках розслідування так званої "вугільної справи" за свідченнями проросійського нардепа Віктора Медведчука викликала на допит екс-главу МВС Арсена Авакова, колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та екс-секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Джерело: сайт СБУ

СБУ хоче допитати Авакова, Яценюка та Турчинова

Згідно з документами, всі вони викликалися для допиту як свідки, і цей допит мав би відбутися 19 травня.

Проте, інформації про те, чи вдалося допитати зазначених громадян, немає.

Разом з тим правоохоронці також викликали до себе генерального директора ДТЕК Максима Тимченка.

Між тим заступник глави МЗС РФ Андрій Руденко заявив, що Кремль не розглядає можливості проведення обміну полонених українських військових на проросійського політика Віктора Медведчука.

Віктор Медведчук (фото - facebook.com/SecurSerUkraine)

Між тим президент України Володимир Зеленський назвав виведення українських військових з території заводу "Азовсталь" в Маріуполі єдиним позитивним моментом у переговорах з РФ.

Єдиний позитивний момент – якщо можна сказати, що це позитив – це те, що сторони почали говорити щодо розблокування "Азовсталі" і вивезення людей з Маріуполя. Цивільних людей перш за все вивозили, а потім вже і з заводу "Азовсталь" вивозили людей – поранених, важких. Тож тут я вважаю, що був хоч якийсь позитив, що людей дали можливість ці перемовини вивезти, - зазначив голова держави.

Зеленський нагадав, що до цього процесу були залучені і ООН, і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Щодо подальшої долі переговорів з Росією, то президент додав, що він не бачить зацікавленості з боку країни-агресора і не бачить якихось предметних речей.

Спочатку було відчуття, що можна почати говорити, що є якийсь результат. Але поки що я ніяких кроків – не те що потужних, а будь-яких – і результатів не бачу. Я вважаю це затягуванням процесу. Але ми проти будь-яких штучних договорів – без реальних підтверджень з нормальним колом країн-партнерів, які готові бути гарантами безпеки України. Без серйозних потужних партнерів нема про що говорити, - наголосив президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?