СБУ викрила план російських спецслужб використати українців для провокацій у РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ викрила план російських спецслужб використати українців для провокацій у РФ

СБУ викрила план російських спецслужб використати українців для провокацій у РФ
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України викрила громадян України, які повинні були вчинити провокації на території Росії. Це завдання вони отримали від російських спецслужб.

Джерело: пресслужба СБУ

СБУ викрила план спецслужб РФ

У СБУ повідомляють, що викрили групу осіб, які за завданням російських спецслужб мали вчинити провокації проти населення РФ. Такі дії країна-агресор могла використати як чергову причину для виправдання подальшого тиску на Україну.

За попередніми даними, спецслужби РФ ретельно розробляли план провокацій і диверсій, спрямованих проти власного населення. І в цьому мали намір звинуватити нашу державу, - зазначили в СБУ.

За словами Служби безпеки України, цими громадяними були три мешканця Київської області, які мають кримінальне минуле. Їм планували видати фальшиві документи для виїзду в РФ.

Їхнім завданням було сформувати дві групи по п’ять осіб у кожній. Також вони отримали інструкцію дій та обіцянку отримати 4 тис доларів.

Куратори запевнили «тітушок», що після того як завдання буде виконане, їх відправлять додому. Проте, за наявними даними, провокаторів планували показово ліквідувати під час затримання, - повідомили у пресслужбі.

Ці особи, за даними СБУ уже вчиняли акти вандалізму над пам’ятником С. Бандері у Тернополі, над Одеською синагогою та іноземним представництвом в Одесі у 2021 році.

Під час обшуку службовці знайшли у них вогнепальну зброю з набоями, копії закордонних паспортів.

За планування провокацій, було відкрито кримінальне провадження за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

 СБУ ліквідувала агентурну мережу РФ

Нагадаємо, що на початку лютого СБУ повідомила, що ліквідувала російську агентурну інтернет-мережу, яка діяла Маріуполі, Кропивницькому, та на Закарпатті та з фейкових акаунтів публікувала заклики до захоплення влади та порушення територіального суверенітету України. Також учасники писали про підтримку бойовиків в ОРДЛО.

За повідомленнями СБУ мережу курували російські спецслужби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?