СБУ влаштувала обшуки у засновників Партії Шарія
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ влаштувала обшуки у засновників Партії Шарія

СБУ влаштувала обшуки у засновників Партії Шарія
Джерело:  online.ua

8 червня офіційно стало відомо, що працівники Служби безпеки України провели обшуки у засновників громадської організації "Партія Шарія".

Джерело:  СБУ

СБУ прийшла з обшуками до засновників Партії Шарія

Як стверджують представники спецслужби, останні причетні до розповсюдження у столичному регіоні агітаційних матеріалів, спрямованих на зміни меж території або державного кордону України і на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Згідно з останніми даними, обшуки відбулися 8 червня за адресами фактичного проживання двох фігурантів справи: у столиці та у Бучанському районі на Київщині.

Окрім того, наголошується, що під час проведення процесуальних дій працівники СБУ вилучили комп’ютерну техніку, мобільні термінали, які використовувались у протиправній діяльності, печатку "Партії Шарія" та банківські карти.

Також СБУ влаштувала обшуки у типографії, яка знаходиться у Вінниці, де представники громадської організації друкували продукцію антиконституційного характеру.

"Слідчі дії тривають у межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленн.

Що відомо про підозру Шарію

Як уже згадувалося раніше, прокремлівському блогеру Анатолію Шарію СБУ повідомила про підозру за статтею про державну зраду і порушення рівноправності громадян.

Окрім того, під час досудового розслідування також було виявлено факт внесення завідомо неправдивих даних під час перереєстрації "Партії Шарія".

"Вказані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів" Кримінального кодексу", - повідомляє СБУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?