СБУ затримала очільницю колишньої окупаційної адміністрації Ізюму
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала очільницю колишньої окупаційної адміністрації Ізюму

СБУ затримала очільницю колишньої окупаційної адміністрації Ізюму
Джерело:  online.ua

Правоохоронці затримали одну з керівниць колишньої окупаційної адміністрації Ізюмського району, яка допомагала фальсифікувати результати "референдумів" під час окупації Харківщини.

Джерело: Служба безпеки України

СБУ викрили чергову колаборантку на Харківщині

Ворожою поплічницею виявилася колишня очільниця створеного окупантами "Савинского территориального отдела Изюмской военно-гражданской администрации".

За даними слідства, фігуранткою є місцева мешканка, яка після захоплення частини регіону підтримала загарбників і добровільно вступила до окупаційних органів. Серед іншого, вона збирала паспортні дані місцевих жителів та передавала їх до окупаційної адміністрації. Отримані персональні відомості громадян ворог використовував для фальсифікації "результатів" фейкового плебісциту, - зазначила пресслужба СБУ.

Після звільнення Харківщини колаборантка намагалась переховуватись на території Ізюмського району, але співробітники СБУ своєчасно викрили її і затримали.

За даними слідства, фігуранткою є місцева мешканка, яка після захоплення частини регіону підтримала загарбників і добровільно вступила до окупаційних органів.

Будучи поплічнецею ворога, вона активно підшукувала «однодумців», яких намагалась залучити до співпраці РФ. За це пропонувала вигідні посади, російські зарплати і лояльність рашистів.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зловмисниці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

СБУ викрила "віцемера" окупантів на Донеччині, яка відповідала за депортацію

Нагадаємо, нещодавно СБУ затримала колаборантку, яка відповідала за депортацію жителів Маріуполя і Волновахи до Російської Федерації.

Як повідомляється, зрадниця за доручення Кремля займалася депортацією мешканців окупованих районів Донеччини до країни-агресорки.

Для цього вона організувала в місті транзитний «перевалочний пункт», який використовували для примусового вивезення українців до віддалених регіонів росії, зокрема Східного Сибіру і Далекого Сходу, — наголосила пресслужба СБУ.

За інформацією правохоронців, колаборанткою є жителька Єнакієвого, яка у 2016 році приєдналась до влади так званої "Донецької народної республіки".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?