СБУ завдала остаточного удару по піраміді B2B Jewelry
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ завдала остаточного удару по піраміді B2B Jewelry

СБУ завдала остаточного удару по піраміді B2B Jewelry
Джерело:  online.ua

Силовики Служби безпеки заблокували спробу фінансової піраміди “B2B Jewelry” відновити роботу - в магазинах шахрайської мережі по всій Україні у понеділок, 26 липня, провели обшуки.

Джерело: СБУ

За офіційними даними, підозру станом на сьогодні отримали вже чотири куратори піраміди.

“Представників “B2B Jewelry” підозрюють у шахрайстві з фінансовими ресурсами та легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом в особливо великих розмірах. Минулого тижня СБУ провела 26 обшуків за місцем проживання керівництва фінансової піраміди та в магазинах “B2B Jewelry”. Вони відбулися на території Києва, Київської, Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Одеської, Харківської та Черкаської областей”, - наголосили силовики.

За підсумками обшуків у магазинах вилучили:

  • документи-докази;

  • ювелірні вироби;

  • печатки юридичних осіб;

  • мобільні телефони й комп’ютери з доказами;

  • майно, зокрема транспорт, яке отримано завдяки шахрайству.

Наразі приміщення магазинів опечатані відповідно до КПК України.

“Для одного із підозрюваних СБУ клопотала про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Втім, Печерський районний суд м. Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання (не передбачає будь-яких обмежень на переміщення чи виїзду за кордон)”, - додали в СБУ.

У спецслужбі уточнили, що всі 4 фігуранти кримінальних проваджень отримали підозру за порушення наступних статей ККУ:

  • ч. 3 ст. 28 (злочин групою осіб, за попередньою змовою чи з боку злочинної організації);

  • ч. 2 ст. 222 (шахрайство з фінансами);

  • ч. 3 ст. 209 (відмивання прибутку, здобутого злочинним шляхом).

Заходи з викриття зловмисників і припинення злочинної діяльності вели у Головному управлінні з боротьби проти корупції та організованої злочинності СБУ, Головне слідче управління Нацполіції, а також Департамент боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ДПС України та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?