СБУ знайшла в єпархія УПЦ МП "вченння про сатанізм" та нацистську символіку
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ знайшла в єпархія УПЦ МП "вченння про сатанізм" та нацистську символіку

СБУ знайшла в єпархія УПЦ МП "вченння про сатанізм" та нацистську символіку
Джерело:  online.ua

Працівники СБУ завершили контррозвідувальні заходи в храмах УПЦ МП у Закарпатській, Рівненській і Житомирській областях. Під час обшуків єпархій знайдено склади з прокремлівською літературою, нацистську символіку, «вчення про сатанізм» і тексти молитов за московського патріарха Кирила.

Джерело: Служба безпеки України

СБУ знайшла прокремлівську літературу та нацистську символіку в церквах УПЦ МП

За інформацією СБУ, у Свято-Миколаївському чоловічому монастирі у Хустському районі Закарпаття виявлено символіку забороненої партії «ОПЗЖ» та брошури, де вихваляються дії російських окупантів на війні проти України.

На території Рівненсько-Острозької єпархії співробітники Служби безпеки виявили приховану білоруську готівку та брошури із закликами до укладання миру з «братнім російським народом», прославляння «русской земли» та «русских солдат». Вони написані білоруськими та російськими авторами, - зазначили в СБУ.

Повідомляється, що під час безпекових заходів у Свято-Анастасіївському ставропігійному жіночому монастирі та двох Скитах на Житомирщині виявлено осіб, які перебувають на зв’язку з громадянами рф.

"Гості" перебували на території готельних комплексів при церквах і використовували анонімні месенджери для комунікації з ворогом, - додала пресслужба СБУ.

Обшуки єпархій УПЦ МП по Україні

Нещодавно Служба безпеки України завершила контррозвідувальні заходи, які проводила на території Свято-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря Мукачівської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті.

Як зазначається у повідомленні, співробітники СБУ знайшли велику кількість агітаційно-пропагандистських матеріалів. Більшість літератури – авторства російських діячів і видана російськими друкарнями.

Серед виявленого правоохоронцями – книжки ксенофобського змісту з образливими вигадками про інші національності та релігії. У знайдених брошурах заперечується право України на незалежність, і наголошується, що росію, Україну та білорусь "нельзя разделить".

Також СБУ та Нацполіція провели обшуки на території Почаївської духовної семінарії в Тернопільській області та Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП).

Правоохоронці знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів — зокрема брошури та книжки ксенофобського і ненависницького протиукраїнського змісту.

Також слідчі СБУ провели обшуки серед керівників та представників УПЦ МП у Кіровоградській області та виявили докази підтримки кремлівського окупаційного режиму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?