СБУ знешкодила російську ДРГ — вона готувала вбивства командирів ССО ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ знешкодила російську ДРГ — вона готувала вбивства командирів ССО ЗСУ

СБУ знешкодила російську ДРГ — вона готувала вбивства командирів ССО ЗСУ
Джерело:  online.ua

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала диверсійно-розвідувальну групу ФСБ, яка планувала вбивства командирів Сил Спеціальних Операцій ЗСУ. Багатоетапна спецоперація проходила у Києві та Сумській області.

Джерело: СБУ

СБУ затримала російських диверсантів

ДРГ розвідувала пункти дислокації та переміщення українських військ на території столиці та в прикордонних районах північного сходу нашої держави.

Одним із головних завдань ворожих диверсантів був збір персональних даних та місць перебування командирів бойових підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ. Отриману інформацію агресор планував використати для підготовки до фізичної ліквідації українських захисників та знищення їх озброєння і військової техніки.

До складу ДРГ, яка була сформована кадровим співробітником ФСБ, увійшли два мешканеці прикордонного району Сумщини.

Для збору розвідданих вони «в темну» використовували свої зв’язки на території регіону, а також об’їжджали прикордонну місцевість і спостерігали за підрозділами Сил оборони. Крім того, один з них їздив до Києва, де намагався приховано здійснювати фото-, відеофіксацію локацій українських захисників і передавати відповідні координати до рф.

Співробітники СБУ затримали диверсантів, коли вони забирали зброю із заздалегідь облаштованого схрону на Сумщині.

Під час огляду схованки правоохоронці виявили:

  • 2 протитанкові міни ТМ-62М з підривачами,

  • 2 бойові гранати РГО із запалами,

  • автомат Калашникова зі спорядженим магазином.

Затриманим повідомлено про підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ) та несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 ККУ).

Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?