Сербія і Косово привели свої армії у бойову готовність
Категорія
Світ
Дата публікації

Сербія і Косово привели свої армії у бойову готовність

Сербія і Косово привели свої армії у бойову готовність
Джерело:  online.ua

Вночі 26 грудня офіційно стало відомо, що глава Сербії Олександр Вучич наказав привести свою армію у повну бойову готовність — після цього влада Косово заявила про аналогічне рішення.

Джерела: видання  "Щоденник", з посиланням на слова міністра оборони Сербії Мілоша Вучевіча, сербське видання  "Вечірні новини"

Очільники Сербії і Косово привели свої армії у бойову готовність

Президент Сербії як головнокомандувач сьогодні ввечері (26 грудня – ред.) наказав привести збройні сили Сербії у найвищий рівень бойової готовності, тобто готовність до рівня застосування збройної сили, - підтвердив цю інформацію глава Міністерства оборони Сербії Мілош Вучевіч.

За словами останнього, головною причиною для такого рішення є нібито підготовка влади Косова до нападу на барикади сербів на півночі Косова.

Журналістам вдалося дізнатися, що Косово також привело свою армію у максимальну бойову готовність після рішення влади Сербії.

Хто насправді зацікавлений розпалити конфлікт на Балканах

Варто нагадати, що ще влітку посол України в Хорватії (2010 – 2017) і Боснії та Герцеговині (2011 – 2017) Олександр Левченко попереджав міжнародну спільноту про те, що конфлікт між Сербією та Косово може справді перерости у реальну війну.

На переконання дипломата, такий розвиток подій вигідний насамперед очільнику Кремля Володимиру Путіну, який усіляко намагається відвернути увагу світу від вторгнення в Україну.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?