Сербія заперечила приєднання до декларації Кримської платформи
Категорія
Політика
Дата публікації

Сербія заперечила приєднання до декларації Кримської платформи

Сербія заперечила приєднання до декларації Кримської платформи
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Івіца Дачич заявив, що Сербія не приєдналася до декларації Кримської платформи, попри виступ на саміті.

Джерело: Politika

Сербія відхрестилася від підтримки Кримської платформи

Прем'єр-міністр брала участь у роботі того засідання через аудіо- та відеозвернення, але ми не підтримали і не прийняли текст Кримської платформи, тому що він виходить за ті рамки, які для нас прийнятні, - сказав міністр.

Раніше в окремих ЗМІ з’явилася інформація, що Сербія приєдналася до Кримської платформи і що це сталося після зустрічі президента Сербії Александра Вучича та президента України Володимира Зеленського в Афінах.

Є маніпуляції, пов’язані з т. зв Кримською платформою, до якої нібито приєдналася Сербія, – сказав Дачич.

За його словами, Сербія на міжнародних зібраннях говорить про необхідність захисту територіальної цілісності та засуджує порушення територіальної цілісності України, але не приєднується до санкцій проти Росії.

Що відомо про Кримську платформу

23 серпня у Києві відбувся третій саміт Кримської платформи. Метою зустрічі була підготовка до деокупації Криму.

До зустрічі приєдналося більше 60 учасників. Бахрейн, Сербія, Східний Тимор, ОАЕ, Дунайська комісія, Всесвітня організація туризму та ЮНЕСКО взяли участь вперше.

Прем'єр-міністр Сербії Ана Брнабич звернулася до учасників по відеозв'язку і заявила, що Сербія поважає страждання українського народу, але не прокоментувала цілі саміту, а також не засудила Росію за військову агресію та окупацію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?