Серіал "Кава з кардамоном" виходить в український прокат
Категорія
Культура
Дата публікації

Серіал "Кава з кардамоном" виходить в український прокат

Серіал "Кава з кардамоном" виходить в український прокат
Джерело:  online.ua

В український прокат виходить картина "Кава з кардамоном" Ірини Громозди, яка розповідає історію забороненого кохання між одруженим шляхтичем та донькою священника. Події розгортаються у Львові та периферії 40-х років ХІХ століття на тлі "Весни народів".

Джерело: Держкіно

Анна – сирота, у якої з рідні залишилися брат і тітка з Жовкви, де якийсь час дівчині доводиться жити. Проте гнітюче відчуття того, що вона зайва в цьому домі підсилюється непростим характером тітчиного чоловіка.

Ось як виконавиця головної ролі прокоментувала ідею серіалу.

Це історія про дуже непрості стосунки чоловіка і жінки. Мені здається, що кожна дівчина проходила у житті такий досвід. Для моєї героїні кохання стало фатальним та на все життя, тому вона у будь-який спосіб виборює своє право кохати.

– Олена Лавренюк

 Місцем для зйомок інтер’єрів обрали кіностудію імені Олександра Довженка, де спеціально спорудили оздоблені у стилі тієї епохи 12 кімнат. Для проєкту створили близько тисячі костюмів.

Вуличні сцени знімали на львівських околицях та в центрі, революційні часи, період збройних повстань і суспільних заворушень передає атмосфера вулиць Яна Матейка, Листопадового Чину, Друкарська…

За основу сценарію взяли роман письменниця Наталії Гурницької "Мелодія кави в тональності кардамону", яку візуалізувала команда з режисерки Ірини Громозди, сценаристів Симора Гласенка, Наталі Уварової, Ольги Кржечевської, художника-постановника Максима Німенка.

У створенні фільму підтримку надали Держагентство з питань кіно та Мінкульт. Бюджет серіалу приблизно $2 млн. Частка Держкіно складає приблизно 30 %.

Головні ролі виконали українська акторка Олена Лавренюк та польський актор Павел Делонг. За сюжетом, між героями прірва не лише у віці, але й у національному та соціальному походженні.

Днями також з’явився перший трейлер українського історичного екшена "Довбуш" від режисера Олеся Саніна. Історію про славнозвісного карпатського розбійника, який грабував панів і допомагав біднякам можна буде побачити в кінотеатрах вже 12 травня наступного року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?