Сервіс Дія доповнять новими функціями для бізнесу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Сервіс Дія доповнять новими функціями для бізнесу

Сервіс Дія доповнять новими функціями для бізнесу
Джерело:  online.ua

Через сервіс державних послуг “Дія” у майбутньому можна буде отримати ліцензію в електронній формі — відповідну ініціативу запускає в експериментальному режимі Міністерство розвитку економіки.

Джерело: офіційний сайт відомства

Згідно з оприлюдненим проєктом постанови, представники уряду обрали 10 найпоширеніших ліцензій, які будуть доступні для оформлення в режимі онлайн.

Проєкт пропонує надавати дозволи на:

  • роздрібну торгівлю алкогольними напоями (крім столового вина);

  • тютюном;

  • паливом;

а також:

  • дозволяти зберігання палива;

  • надавати посередництво під час працевлаштування за кордоном;

  • вести туроператорську діяльність;

  • займатися ветеринарною чи медичною практиками;

  • працювати у галузі дошкільної освіти;

  • працювати з оборотом наркотичних речовин, психотропів та прекурсорів.

У постанові говориться про тривалість експериментальної ініціативи з 1 травня 2021 року до 31 грудня 2023 року. Цифровий процес отримання ліцензії буде альтернативним шляхом для отримання відповідних дозволів через подачу паперових документів.

Для чого служить сервіс “Дія”

Цей портал державних послуг започаткували за каденції президента Володимира Зеленського, а безпосереднім куратором масштабного проєкту виступає Міністерство цифрової трансформації.

Він пряме втілення одного з елементів президентської програми, що стосується так званої “держави у смартфоні” - концепції, за якою кожен громадян України зможе комунікувати з установами без прямого їх відвідування та контактів з посадовцями.

Наразі у “Дії” зберігаються безліч цифрових версій документів, якими українці користуються у повсякденному житті чи під час роботи в різних галузях.

Нещодавно Верховна Рада підтримала законопроєкт про прирівняння пластикового ID-паспорту до його цифрового аналога в “Дії”. Після підписання його президентом обидві версії матимуть однакову юридичну силу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?