Сестра Кім Чен Ина публічно принизила президентів Південної Кореї та США
Категорія
Світ
Дата публікації

Сестра Кім Чен Ина публічно принизила президентів Південної Кореї та США

Сестра Кім Чен Ина публічно принизила президентів Південної Кореї та США
Джерело:  online.ua

Сестра лідера Північної Кореї Кім Йо Чжон виступила проти історичної угоди між США та Південною Кореєю, бо це "лише погіршить безпеку".

Джерело: CNN

Кім Йо Чжон публічно принизила президентів Південної Кореї та США

В середу, 26 квітня президент США та Південної Кореї уклали договір, який є історичним переходом від спроб роззброїти КНДР до "розширеного стримування". Вперше з 1980-х років у Південній Кореї Штати розмістять ядерну субмарину класу Ohayo.

Кім Йо Чжон сказала, що угода є "продуктом ворожої політики проти Північної Кореї". На її думку, це є свідченням найбільш ворожих та агресивних дій.

Як таке, це лише призведе до того, що мир і безпека Північно-Східної Азії та світу піддадуться більш серйозній небезпеці, і це акт, який ніколи не можна вітати, — заявила сестра лідера КНДР.

Також вона назвала президента Південної Кореї "дурнем", а заяву президента США про те, що будь-яке застосування ядерної зброї проти Сеула призведе до відповіді з боку Вашингтону, "безглуздою заявою людини в літньому віці".

У виданні зазначають, що офіційні особи дали зрозуміти, що розгортання тактичної ядерної зброї на Корейському півострові не планується.

Ядерний напад Північної Кореї на Сполучені Штати або їх союзників і партнерів є неприйнятним і призведе до кінця будь-якого режиму, який вжив би такі дії, — заявляв Байден під час підписання угоди.

Байден пообіцяв вжити заходів для стримування ядерної атаки КНДР на Південну Корею

Президент США Джо Байден збирається пообіцяти лідеру Південної Кореї Юн Сук Йолю вжити «значних» кроків, щоб підкреслити зобов’язання США щодо стримування ядерного нападу Північної Кореї на Південну Корею.

Представник Байдена сказав, що США інтенсивно працюють з Південною Кореєю.

Ми надзвичайно й інтенсивно працюємо з південнокорейцями, щоб вжити необхідних заходів для підкріплення як суспільного сприйняття, так і реальності наших зобов’язань, — сказав посадовець.

Він додав, що США чітко заявили, що їхня прихильність до ядерного стримування залишається непохитною для Південної Кореї.

Наступного тижня відбудеться саміт за участи президентів США та Південної Кореї, де Байден оновить обіцянку підтримувати Південну Корею перед лицем провокацій з боку Північної Кореї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?