Сєверодонецьк — це Україна: Ukraїner представив нове відео із серії «Хоробрі міста»
Категорія
Культура
Дата публікації

Сєверодонецьк — це Україна: Ukraїner представив нове відео із серії «Хоробрі міста»

Сєверодонецьк — це Україна: Ukraїner представив нове відео із серії «Хоробрі міста»
Джерело:  online.ua

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, команда Ukraїner створює сюжети про героїчні міста України та містян, які чинять опір окупантам. У межах серії «Хоробрі міста» вже вийшли відео про Нову Каховку, Бердянськ, Мелітополь, Херсон, Маріуполь та Старобільськ. А тепер черга і Сєверодонецьку — міста, яке до останнього протистояло російським загарбникам в запеклих боях.

Джерело:  Ukraїner

Ukraїner представив відео про Сєверодонецьк із серії "Хоробрі міста"

Місто, яке в переломному чотирнадцятому пережило окупацію, відвоювало свободу та взяло на себе роль обласного центру. І не померло без Азоту, як йому пророкували. Місто, в якому переселенці з окупованого півдня Луганщини починали життя з нуля. І до якого відчули хімію та назвали новим домом.

Бої за Сєверодонецьк тривали з початку повномасштабного вторгнення у лютому.

Однак місто тримало оборону майже чотири місяці. Постійні удари російської авіації та артилерії загнали понад 400 сєверодонеччан в укриття заводу «Азот» та зруйнували понад 70% міста.

В кінці червня Сєверодонецьк вдруге потрапив під російську окупацію. Однак його жителі знають із власного досвіду, що українська армія завжди повертається за своїми людьми.

Повернення ЗСУ чекають ті, хто зараз перебуває в окупації, й ті, хто мусив виїхати із Сєверодонецька.

«Хоробрі міста» — серія коротких відеороликів про українські міста, що перебувають під тимчасовою російською окупацією та героїчно чинять опір.

Хто такі Ukraїner

Ukraїner — це спільнота та організація, що з 2016 року досліджує Україну та український контекст, розповідає історії самим українцям, а також транслює їх у світ, перекладаючи десятками мов.

З 24 лютого 2022 року Ukraїner, як і раніше, залишається майданчиком історій з України для усього світу. Але якщо раніше ці історії були про миролюбну країну, що змінюється і реформується, то сьогодні це — країна, що воює за свою свободу, з оповідями про запеклу боротьбу, героїзм та відданість справі.

Сьогодні українці діляться досвідом сміливого опору і перемог з усім світом та пояснюють, чому світ також має боротися за демократичні цінності на боці України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?