Шарль Мішель закликав Сі Цзіньпіна вплинути на Путіна стосовно війни проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Шарль Мішель закликав Сі Цзіньпіна вплинути на Путіна стосовно війни проти України

Шарль Мішель закликав  Сі Цзіньпіна вплинути на Путіна стосовно війни проти України
Джерело:  online.ua

Президент Євроради Шарль Мішель провів зустріч із лідером КНР Сі Цзіньпіном та закликав того вплинути на кремлівського диктатора стососовно розв'язаної злочинної війни проти України.

Джерело:   Reuters

ЄС закликає Китай вплинути на Кремль щодо війни проти України 

За словами керівника Євроради, обговорення розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України з лідером КНР зайняло багато часу в процесі тригодинної зустрічі в Пекіні, де також обговорювали питання торгівлі, клімату, прав людини, відновлення COVID-19, Сіньцзяна і Тайваню.

Я закликав президента Сі, як ми це робили на саміті ЄС-Китай у квітні, використовувати свій вплив на Росію, щоб вона поважала статут ООН, - зазначив Шарль Мішель.

Він додав, що Сі Цзіньпін ясно дав зрозуміти, що Китай не надає зброю Росії і що ядерні погрози неприйнятні.

Візит Мішеля відбувся всього за кілька тижнів після того, як китайська влада скасувала його виступ на церемонії відкриття великої торговельної виставки, в якому він збирався розкритикувати війну Росії в Україні та закликати до зниження торговельної залежності ЄС від Китаю.

Китайські державні ЗМІ повідомили раніше того самого дня, що Сі сказав Мішелю, що Китай зміцнюватиме стратегічний зв'язок і координацію з Європейським союзом.

Китай залишатиметься відкритим для європейських компаній і сподівається, що ЄС зможе усунути втручання, щоб забезпечити справедливе і прозоре бізнес-середовище для китайських компаній, - зазначив Сі Цзіньпін під час розмови із Шарлем Мішелем.

Сі Цзіньпін сказав, що Китай і ЄС мають зміцнювати координацію макроекономічної політики і взаємодоповнювальні переваги, спільно створювати нові двигуни зростання і забезпечувати безпеку, стабільність і надійність промислових ланцюжків поставок.

За словами голови Європейської ради, він також розповів Сі про труднощі, з якими стикаються компанії та інвестори ЄС у Китаї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?