Чиста шкіра, енергійність та втрата ваги – все це можна отримати, відмовившись від цукру на 30 днів. Що ще може трапитися з вашим тілом пояснювала — далі у матеріалі.
Джерело: Health Shots
Чим цукор може бути небезпечний
Цукор часто стає предметом занепокоєння для нашого здоров'я, спонукаючи нас розглядати його як потенційного ворога. Забагато солодощів у нашій їжі може завдати шкоди як нашим зубам, так і призвести до надмірного набору ваги.
Дослідження експертів свідчить, що високе споживання цукру пов'язане з ризиком розвитку ожиріння, діабету, серцево-судинних захворювань та порушень обміну речовин.
Виключення цукру або будь-якої групи продуктів з вашого раціону не є здоровим. Правильний спосіб досягнення збалансованої дієти — це контроль порцій та уникнення будь-якого одного продукту у надмірній кількості. Сінгхвал стверджує, що цукор надає організму калорії, але не містить необхідних поживних речовин. Поміж різних чинників, споживання солодких продуктів може призвести до переїдання та недостатнього прийому важливих вітамінів та мінералів, – пишуть науковці.
Переваги відмови від споживання цукру протягом місяця:
Втрата ваги: Зменшення або відмова від цукру може призвести до втрати зайвої ваги, оскільки це допомагає уникнути надмірних порожніх калорій.
Стабілізація рівня цукру в крові: Відмова від цукру на 30 днів може сприяти стабілізації рівня цукру в крові, знижуючи ризик інсулінорезистентності та діабету 2 типу.
Збільшення рівня енергії: Відсутність різких змін рівня цукру в крові сприяє більш стабільному рівню енергії протягом дня.
Покращення здоров'я ротової порожнини: Відмова від цукру може сприяти поліпшенню здоров'я зубів та ясен, зменшуючи ризик карієсу та захворювань ясен.
Зменшення ризику хронічних захворювань: Обмеження споживання цукру може знизити ризик розвитку хронічних захворювань, включаючи хвороби серця.
Здорова шкіра: У деяких випадках спостерігається поліпшення стану шкіри, оскільки високий рівень цукру може сприяти появі проблем зі шкірою.
Покращення настрою та когнітивних функцій: Стабільний рівень цукру в крові може позитивно впливати на настрій та ясність розуму.
Здоровий кишківник: Зменшення споживання цукру може сприяти покращенню здоров'я кишківника, оскільки воно допомагає зберегти баланс кишкової мікрофлори.
Читайте також:
Чому не можна пити каву близько години після пробудження — пояснення науковців
Кава з апельсиновим соком. Чому слід негайно відмовитись від цього тренду
Вчені порадили простий та приємний спосіб для покращення стану здоров’я