Що може зіпсувати контрнаступ ЗСУ — дані WSJ
Категорія
Політика
Дата публікації

Що може зіпсувати контрнаступ ЗСУ — дані WSJ

Що може зіпсувати контрнаступ ЗСУ — дані WSJ
Джерело:  online.ua

Згідно з даними американських журналістів, існує ймовірність того, що контрнаступ Збройних сил України може зайти в глухий кут у зв'язку з браком зброї, а також через недостатню підготовку бійців ЗСУ.

Джерело:  The Wall Street Journal

WSJ пояснило, що може перешкодити українському контрнаступу 

Згідно з даними ЗМІ, західні військові знали, що в армії України не має достатньої підготовки і озброєння – від снарядів до бойових літаків – для звільнення своїх територій від російських окупантів.

Проте вони розраховували що українська мужність і винахідливість переможуть.

Але цього не сталося. Глибокі й смертоносні мінні поля, розгалужені укріплення і російська військово-повітряна міць значною мірою заблокували суттєве просування українських військ. Натомість кампанія ризикує зайти в глухий кут, що може призвести до загибелі людей і техніки без суттєвої зміни імпульсу, - попереджають автори статті.

Підтримка України з боку США може зменшитися

Журналісти звертають увагу на те, що чинний очільник Білого дому Джо Байден буде брати участь у виборах восени 2024 року.

На переконання медіа, це може призвести до зменшення обсягів допомоги для українського народу.

Американська нерішучість контрастує зі зміною поглядів у Європі, де за останні місяці все більше лідерів схиляються до думки, що Україна повинна перемогти в конфлікті, а Росія – програти, щоб забезпечити безпеку континенту. Але європейські військові не мають достатніх ресурсів, щоб надати Україні все необхідне для витіснення окупаційних військ з приблизно 20% території країни, яку вони контролюють, - йдеться в статті.

Однак також не можна забувати про те, що солдати РФ мають низький моральний дух через виснаження, погане постачання і міжусобиці серед російських лідерів.

Росія, схоже, не в змозі перехопити ініціативу і атакувати українські позиції, але її сили залишаються достатньо потужними, щоб утримувати сотні кілометрів укріплень і велику кількість літаків, які тримають київські війська на відстані, - зазначають журналісти.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?