Щонайменше 540 тис людей втратили свої домівки внаслідок війни — Мінцифри
Категорія
Україна
Дата публікації

Щонайменше 540 тис людей втратили свої домівки внаслідок війни — Мінцифри

Щонайменше 540 тис людей втратили свої домівки внаслідок війни — Мінцифри
Джерело:  online.ua

Українці подали через «Дію» 195 тисяч заяв на відновлення пошкодженого майна. Щонайменше про 540 тисяч людей, які втратили домівки.

Джерело: брифінг керівника із розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислава Баніка

Більше півмільйона українців втратили житло через війну

Українці подали через «Дію» 195 тисяч заяв на відновлення пошкодженого майна. Йдеться щонайменше про 540 тисяч людей, які втратили домівки. За словами Баніка, з цими даними вже працює Міністерство інфраструктури та місцева влада.

Оскільки держава і органи місцевого самоврядування будуть відбудовувати, приводити до ладу ці домівки, то «Дія» стає способом контакту з їхніми власниками. Адже багато людей ще не в тих населених пунктах, де є їхнє пошкоджене житло, — розповідає Мстислав Банік.

Також за його інформацією, 505 тисяч українців згенерували через «Дію» довідку про статус внутрішньо переміщеної особи. Ще 180 тисяч зареєструвалися для отримання статусу безробітного.

Фото: Esteban Biba (instagram.com/estebanbiba/)

Водночас голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк заявила, що зруйноване житло площею понад 150 квадратних метрів не будуть компенсувати в такому самому обсязі. Але вона зазначила, що питання досі дискусійне.

Якщо житло зруйноване та не підлягає відновленню, то людина може розраховувати на те, що їй дадуть квадратні метри у такому самому обсязі, але не більше ніж 150 квадратних метрів, проте ця норма є дискусійною. Якщо ми говоримо про житло, яке пошкоджене, і його можна відремонтувати, то для цього будуть виділятись кошти на його ремонт, – заявила Шуляк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?