Ще одна наша сила. Зеленський привітав українських волонтерів зі святом
Категорія
Україна
Дата публікації

Ще одна наша сила. Зеленський привітав українських волонтерів зі святом

Володимир Зеленський
Волонтер

Щороку 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів. Президент України привітав українців зі святом.

Українських волонтерів привітали зі святом

Президент України Володимир Зеленський привітав українських волонтерів із Міжнародним днем волонтера, який відзначають 5 грудня.

Символічно, що напередодні Дня Збройних Сил України. Бо українські волонтери – це фактично ще один рід наших військ, іще одна наша сила. Наша гвардія небайдужих. Наша армія активних українців, – написав президент.

Зеленський також подякував українським волонтерам.

Дякую вам! Слава нашим волонтерам!Слава всім, хто наближає перемогу!, – підсумував президент.

Міжнародний день волонтера

Зазначимо, Генеральна Асамблея ООН в 1985-му році на 40-й сесії у спеціальній резолюції запропонувала урядам відзначати 5 грудня як "Міжнародний день волонтерів в ім'я економічного і соціального розвитку", закликавши їх здійснювати заходи для спонукання людей у всіх сферах діяльності пропонувати свої послуги як волонтерів.

В Україні волонтерський рух почався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року.

Міжнародний день волонтера відзначається багатьма неурядовими організаціями, громадянським суспільством та приватним сектором. Він також підтримується програмою волонтерів ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?