Ще рік. Українські військові продовжать навчання в Чехії
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще рік. Українські військові продовжать навчання в Чехії

ЗСУ
Джерело:  Radio Prague International

Чехія забезпечить умови для продовження підготовки солдатів з України. Допомога чеської сторони наближує закінчення російсько-української війни та настання довгоочікуваного миру.

Військові ЗСУ навчатимуться у Чехії ще рік

Сенат Чехії продовжив терміни проведення бойової підготовки українських військовослужбовців до кінця 2024 року

Про це пише Radio Prague.

Міністрка оборони Яна Чорнохова сказала сенаторам, що її пріоритет – забезпечення умов для продовження підготовки солдатів з України. Вона впевнена, що така допомога чеської сторони наближає до закінчення війни та настання довгоочікуваного миру.

Зазначається, що ця пропозиція є підставою для перебування в Чехії не лише українських солдатів, а й військовослужбовців із країн Євросоюзу та НАТО.

Згідно з встановленими правилами, кількість військовослужбовців іноземних армій на території Чехії має не перевищувати 800 людей. Натомість війська Чехії зможуть проходити навчання під керівництвом інструкторів з країн-членів НАТО.

Що відомо про отримання вертольотів від Чехії

Якщо Прага дійсно готова передати ці вертольоти, то їхня поставка з передачею у стрій ЗСУ може зайняти наступні кілька тижнів, як показує практика попередніх поставок авіатехніки від країн-партнерів, – зазначають журналісти Defence Express.

Вказується, що на початку тижня Військово-повітряні сили Чехії провели церемонію прощання зі своїми ударними вертольотами типів Мі-24 і Мі-35, які по суті не потрібні після поставок перших вертольотів нових типів.

Навіть якщо мова йде про формально списані Мі-24 і Мі-35, все одно ці машини необхідні українській армійській авіації для безпосередньої підтримки військ на полі бою, – підкреслюють аналітики видання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?