Що не так зі статтею про "розкол між Зеленським і Залужним" — пояснення експертів
Категорія
Політика
Дата публікації

Що не так зі статтею про "розкол між Зеленським і Залужним" — пояснення експертів

Валерій Залужний
Джерело:  24 канал

Авторитетне американське видання The New York Times опублікувало скандальний матеріал про "розкол" в українському керівництві. Аналітики та оглядачі уже звернули увагу на декілька цікавих моментів.

Про що пише NYT у своєму новому матеріалі

Що важливо розуміти, публікація NYT побудована на трьох подіях: публікацій Залужного в The Economist, коментарів про цю статтю Володимира Зеленського та Жовкви та відставці командувача Силами спеціальних операцій Віктора Хоренка.

Автор матеріалу висловив припущення, що в ОПУ були незадоволені виходом статті Залужного, а також навіть пов’язав це з неочікуваним звільнення командувача ССО Віктора Хоренка.

З коментарями з цього приводу виступили політолог Олексій Гарань та нардепка Соломія Бобровська, які вважають заяву Жовкви недоречною, а звільнення Хоренка – помилкою.

Варто звернути увагу на те, що в статті не наведено жодних доказів того, що слова Жовкви є позицією українського лідера, а не його особистими думками.

Що не так з автором цього матеріалу

Найцікавішим моментом є те, що написав цю скандальну статтю Ендрю Крамер, який наразі є очільником відділу видання в Києві.

Проте раніше він доволі довго працював у Москві, де, цілком можливо, "набрався" проросійських наративів.

За словами журналіста Антона Григорова, питання до роботи цього журналіста виникали ще до початку повномасштабного вторгнення, коли він в маніпулятивний спосіб висвітлював війну на Донбасі.

Зокрема, у своїх матеріалах Крамер, на думку Detector Media, надавав ставленикам Кремля суб'єктності, описуючи їх як незалежних політичних фігур. Також журналіст всіляко перебільшував загрозу для української демократії зі сторони праворадикалів, а ще – послідовно називав полк "Азов" "неонацистським".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?