Шматочок мила на 8 полонених. Омбудсман Лубінець описав знущання над українцями у російському полоні
Категорія
Україна
Дата публікації

Шматочок мила на 8 полонених. Омбудсман Лубінець описав знущання над українцями у російському полоні

Шматочок мила на 8 полонених. Омбудсман Лубінець описав знущання над українцями у російському полоні
Джерело:  online.ua

4 серпня в Центрі захисту прав дитини пройшла зустріч Омбудсмана Дмитра Лубінця з групою представників медіа Латинської Америки. Серед інших важливих питань розглядалася і проблема українських військовополонених.

Джерело: Дмитро Лубінець

Омбудсман Лубінець описав знущання над українцями у російському полоні

4 серпня Омбудсман Дмитро Лубінець в Центрі захисту прав дитини зустрівся з групою представників медіа Латинської Америки, серед яких журналісти з Аргентини, Бразилії, Мексики, Уругваю, Чилі та Колумбії.

У рамках зустрічі пройшов показ документального фільму “Понівечене дитинство” іспанською мовою від команди  online.ua  про примусову депортацію та викрадення українських дітей до Росії.

Однією з важливих тем, піднятих на заході, стало питання віськовополонених.

Так, Обмудсман наголосив, що росіські полонені утримуються в Україні згідно з Женевською конвенцією. А про перебування українських бранців майже завжди нічого невідомо.

Російські полонені перебувають за 1000 кілометрів від місця зіткнення, що передбачено Женевською конвенцією, а ми не знаємо, де наші військовополонені, в яких умовах вони утримуються, Росія нам не надає нічого.

Також існує проблема при поверненні українців з полону: вони реально втрачають здоров'я та фізичні сили.

А ті військові, які повертаються, повертаються з травмами, та втрачають багато кілограмів. Найбільша втрата ваги нашого військового, яка була зафіксована це – 77 кілограмів людина втратила за 5 місяців полону. У нас є фахові свідчення, що нашим військовим у полоні не надають ні медичну допомогу, на жаль дехто вмирає через це в полоні, — наголосив Лубінець.

Українським військовим у російському полоні не надають відповідні засоби гігієни.

Мені розказують хлопці — цей шматочок мила, який дають на один місяць на вісім військовополонених. Вони ділять цей маленький шматок на 8 частинок, і це їм на один місяць. Це всі засоби особистої гігієни, які дають в російському полоні.

Україна повернула 2576 своїх військовополонених

За словами Омбудсмана Лубінця, сттаном на сьогодні вдалося повернути 2576 військовополонених.

Цифри ми не можемо називати. Ми не називаємо, скільки в нас військовополонених, скільки у Росії наших військових. А щодо організації та повернення, ми намагаємось звернутись до всіх, хто хоч якось може впливати на російську сторону. В нас є позитивні приклади, наприклад Туреччина. На жаль, більше позитивних прикладів в нас немає, але ми продовжуємо працювати у цьому напрямку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?