Шольц анонсував розмову з Путіним. Про що будуть говорити
Категорія
Світ
Дата публікації

Шольц анонсував розмову з Путіним. Про що будуть говорити

Шольц анонсував розмову з Путіним. Про що будуть говорити
Джерело:  online.ua

Німецький канцлер Олаф Шольц (СДПН) заявив про намір провести чергову телефонну розмову з російським диктатором Володимиром Путіним. Однак у Кремлі відкинули таку можливість.

Джерело: Bild

Шольц анонсував розмову з Путіним

На 38-му з'їзді протестантських церков у Нюрнберзі Шольц повідомив про необхідність підтримувати зв'язок з диктатором. Він вирішив пояснити Путіну, що "передумовою "справедливого миру" є виведення Росією своїх військ".

Канцлер зазначив, що вже говорив із російським лідером після початку війни. "Я маю намір зробити це знову найближчим часом", – заявив він.

В аудиторії Кірхентагу час від часу лунали вигуки "переговори". Шольц у відповідь вигукнув: "Вести переговори – це нормально. Питання в тому, хто з ким і про що веде переговори".

У відповідь на такі наміри німецького канцлера прессекретар Кремля Дмитро Пєсков коротко зазначив російським ЗМІ: "У Путіна поки що немає в планах телефонної розмови з Шольцем".

Нагадаємо: востаннє Шольц спілкувався з диктатором телефоном у грудні 2022 року. У січні 2023 він заявив, що російський диктатор не шукає переговорів щодо завершення війни проти України. Він закликав уряди країн Євросоюзу замовляти більше зброї для ЗСУ.

Політик визнав, що війна може завершитися лише виведенням із української території військ РФ, але водночас не відмовляється від переговорів із лідером Кремля.

Шольц різко відповів проросійським активістам

Шольц виступав на європейському фестивалі, організованому СДПН. Там група проросійських провокаторів назвала канцлера «розпалювачем війни», вигукувала «мир без зброї», «геть!» і «ми народ!».

Шановні крикуни, президент Росії Володимир Путін був «розпалювачем війни», на якого ви б тут кричали, якби у вас був хоч якийсь розум, — сказав він.

Канцлер дав зрозуміти, що не бачить альтернативи збройній підтримці України через російсько-агресорську війну.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?