Шойгу раптово прилетів у Мінськ на переговори до Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Шойгу раптово прилетів у Мінськ на переговори до Лукашенка

Шойгу раптово прилетів у Мінськ на переговори до Лукашенка
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу у Мінську. Вони обговорили “гарантії безпеки” для Білорусі та підготовку "союзного угруповання військ".

Джерело: Белта

Лукашенко зустрівся з Шойгу у Мінську

В пропагандистських джерелах повідомляють про зустріч самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенко з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу у Мінську.

Повідомляється, що Шойгу прибув до столиці Білорусі для розвитку нещодавніх домовленостей між главами держав.

У медіа повідомляється, що Лукашенко, після останніх переговорів з Путіним, нібито домовився про подальший діалог щодо “безпеки Білорусі”.

Прощаючись після останніх переговорів з Володимиром Володимировичем, ми домовилися, що ви зі спеціалістами приїдете до Білорусі, і ми сядемо з вами, обговоримо питання безпеки Білорусі. Ви знаєте, на ВДС я вже порушував це питання. Але до цього ми обговорили це питання із Володимиром Володимировичем, — сказав Лукашенко.

Що обговорили Лукашенко і Шойгу

Повідомляється, що однією з тем обговорень між Лукашенком і Шойгу були гарантії безпеки для Білорусі нібито у випадку “агресії проти країни”.

Олександр Лукашенко почав жалітися на невиконання домовленостей щодо гарантій безпеки, які давалися в рамках Будапештського меморандуму, цинічно брешучи, нібито саме західні держави, а не Росія, “розтоптали” договори, угоди та заяви про безпеку.

Також білоруський диктатор, говорячи про економічну безпеку, поскаржився на накладені на Росію та Білорусь санкції та заявив, що вже обговорював це з Путіним.

Яка економічна безпека, якщо вони вводять проти нас, Росії санкції?! - зазначив він.

Також Лукашенко та Шойгу обговорили підготовку та злагодження “союзного угруповання військ”.

Лукашенко подякував голові Міноборони РФ за усі війська, які Росія утримує на території Білорусі.

Крім того, диктатор вкотре збрехав про нібито “рух” поляків та литовців у напрямку Білорусі, натякаючи на загрозу з їх боку.

Ми, наскільки це потрібно, підключилися до цього процесу і готуємо разом із вашими офіцерами цих хлопців, бойове злагодження проводимо… Розслаблятися нам тут не слід. Ви бачите, що поляки, литовці тут ворушитися почали в нашому напрямку. Тому це хороша така підмога і опора для білоруської армії, яка на західному фланзі захищає Союзну державу, — заявив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?