Штаб ООС повідомив про небезпечні провокації бойовиків на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Штаб ООС повідомив про небезпечні провокації бойовиків на Донбасі

Штаб ООС повідомив про небезпечні провокації бойовиків на Донбасі
Джерело:  online.ua

19 вересня на Донбасі українською стороною зафіксовано 4 обстріли з боку незаконних збройних формувань. Бойовики застосовували гранатомети і заборонені мінськими домовленостями міномети.

Джерело: пресслужба штабу ООС.

Поблизу Майорська російські окупанти вели вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Біля Луганського ворог відкрив прицільний вогонь по позиціях наших бійців з станкових протитанкових гранатометів. У напрямку Новозванівки противник двічі здійснив обстріл позицій українських захисників з станкових протитанкових гранатометів і мінометів 82-го калібру, які заборонені мінськими домовленостями.

В результаті обстрілу за сьогодні втрат в рядах українських воїнів немає.

Нагадаємо, минулого тижня незаконні формування на Донбасі, підлеглі російському режиму, почали масштабні навчання. В українському Міноборони зазначають, що навчання почалися одночасно з маневрами армій РФ і Білорусі в рамках навчань Захід-2021.

Згідно з оприлюдненими даними, мова йде про нарощування бойових можливостей оперативного угруповання окупаційних військ Кремля в окремих районах Донеччини та Луганщини одночасно.

Маневри РФ і Білорусі

10 вересня розпочалися маневри РФ і Білорусі. Згідно з даними білоруської влади, участь в навчаннях повинні були взяти 2,5 тисячі російських військових, проте на Заході переконані, що ці дані можуть бути істотно занижені.

"Загалом, в навчаннях беруть участь близько 80 літаків і вертольотів, до 760 одиниць бойової техніки, в тому числі 290 танків, 240 знарядь, реактивних систем залпового вогню і мінометів, а також до 15 кораблів", — йдеться в повідомленні.

Ситуація на Донбасі

У першій половині вересня бойовики посилили обстріли на Донбасі. Представники української сторони ОБСЄ повідомляють. що таких масштабних обстрілів не було вже 5 років. Керівник української сторони Олександр Апполонов пов’язує ситуацію на Донбасі з початком активної фази білорусько-російських військових навчань "Захід-2021".

"Ще одним фактором, на мою думку, також є спроби показати людству міць своїх незаконних збройних формувань шляхом проведення деяких акцій гібридної війни. Це все супроводжується і застосуванням ЗМІ як Російської Федерації, так і інтернет-видань, які діють на окупованих територіях Донецької та Луганської областей ", — додав Апполонов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?