Швеція передасть Україні протикорабельні ракети
Категорія
Світ
Дата публікації

Швеція передасть Україні протикорабельні ракети

Швеція передасть Україні протикорабельні ракети
Джерело:  online.ua

Уряд Швеції передасть Україні нову партію військової допомоги на тлі російської агресії. Вона буде включати, серед іншого, протикорабельні ракети.

Джерело: Reuters

Швеція відправить Україні більше військової допомоги

Швеція надасть Україні більше економічної допомоги та військового обладнання, зокрема протикорабельних ракет, гвинтівок та протитанкової зброї.

Про це заявили міністр фінансів Мікаель Дамберг і міністр оборони Пітер Хультквіст.

Пропозиції, які вносяться (до парламенту), означають, що виділені кошти для бюджету центрального уряду збільшаться на мільярд шведських крон (102 мільйони доларів) у 2022 році. На знак солідарності з Україною та як частина міжнародної відповіді на дії Росії, уряд бачить постійну потребу підтримувати Україну, – йдеться у повідомленні міністерства фінансів скандинавської країни.

Фото - скриншот

Глава МЗС Швеції Анн Лінде повідомила, що Швеція відправить в Україну протикорабельні ракети, протитанкову зброю, 12,7-мм гвинтівки та боєприпаси. Цей 4-й пакет підтримки також включає фінансовий внесок для ЗСУ. Загальна сума становить понад 95 мільйонів євро.

Лінде наголосила, що війна Росії проти України повинна припинитися.

У лютому Швеція оголосила про відправку в Україну військової техніки, включаючи 5000 одиниць протитанкової зброї, шоломів і бронежилетів, а в березні оголосила, що відправить ще 5000 одиниць протитанкової зброї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?