Швейцарія дозволила постачання своєї зброї в Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Швейцарія дозволила постачання своєї зброї в Україну

Швейцарія дозволила постачання своєї зброї в Україну
Джерело:  online.ua

У Швейцарії проголосували за внесення поправок до закону про військові матеріали. Швейцарія дала зелене світло на постачання зброї в Україну.

Джерело: Euronews

Україна зможе отримувати швейцарську зброю

Національна рада та Міська рада проголосували за внесення поправок до Закону про військові матеріали. Це дозволить у майбутньому постачати зброю до України.

Досі зброя та боєприпаси, закуплені за кордоном, не могли бути передані країнам, які залучені до збройних конфліктів, — пише видання.

Раніше глава Швейцарії заявляв, що постачання поки що не обговорюється. Адже в законі зазначено, що країна є нейтральною з 1815 року.

Фото: скриншот

Німеччина розкритикувала нейтральність Швейцарії щодо війни в Україні

Влада Німеччини публічно розкритикувала нейтралітет Швейцарії щодо допомоги Україні у війні проти РФ, а також пригрозила зупинити закупівлю швейцарського озброєння, якщо таке ставлення не зміниться. З такою заявою виступив очільник комітету Бундестагу у закордонних справах Міхаель Рот.

Швейцарія – це не лише традиційно "нейтральна" країна, але й глибоко волелюбна країна. І саме свобода стоїть на кону в Україні, яка зазнає нападу з боку Росії і яку хочуть знищити. Тут я дуже розчарований Швейцарією. Той, хто хоче бути нейтральним у такій злочинній агресивній війні, опосередковано приносить користь російському агресору, – наголосив німецький політик.

Що важливо розуміти, такі гучні звинувачення пролунали напередодні візиту президента Швейцарії Алена Берсе до Берліна.

Берсе має намір провести зустріч з німецьким президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром, а також лідером країни Олафом Шольцом.

За словами Міхаеля Рота, ніхто не змушує Швейцарію самостійно постачати зброю українській армії.

Представник Бундестагу звернув увагу на те, що йдеться про зброю та боєприпаси, вироблені у Швейцарії, які належать таким державам, як Німеччина, Іспанія чи Данія, і які вони мають передати Україні.

Швейцарія відмовилася давати свою згоду. Таку поведінку слід враховувати у майбутньому військовому співробітництві. Я не бачу, чому ми повинні купувати зброю у Швейцарії, – пригрозив політик.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?