ШІ "оживить" Елвіса Преслі для грандіозного шоу в Лондоні
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

ШІ "оживить" Елвіса Преслі для грандіозного шоу в Лондоні

Елвіс
Джерело:  BBC

Шоу з “живим” Елвісом проведуть у листопада 2024 року в Лондоні. Пізніше концерт покажуть у Лас-Вегасі, Берліні й Токіо.  Цифровий Преслі у натуральну величину вперше виконає знакові моменти музичної історії на британській сцені.

У Лондоні пройде високотехнологічне шоу з “ожившим” Елвісом

Співака Елвіса Преслі "оживлять" для участі у імерсивному концерті – Elvis Evolution використовуватиме штучний інтелект та голографічні проекції, створені з тисяч його особистих фотографій та домашніх відеозаписів.

Про це розповіли у BBC.

Шоу проведуть у листопада 2024 року в Лондоні, також його покажуть у Лас-Вегасі, Берліні й Токіо. Компанія заявила, що шоу Преслі буде включати "приголомшливий концертний досвід", де цифровий Елвіс у натуральну величину "вперше виконає знакові моменти музичної історії на британській сцені".

Шоу стане даниною наступного покоління музичній легенді і дозволить людям зануритися у світ Елвіса і побути в його шкурі, – заявив засновник і генеральний директор компанії Layered Reality (яка займається імерсивними шоу) Ендрю МакГіннес.

На місці проведення шоу в центрі Лондона також організують афтепаті з тематичним баром і рестораном у стилі Елвіса, з живою музикою, діджеями та виступами артистів.

Елвіс Преслі: легенда музики

Преслі – один із найуспішніших музикантів XX століття. У США його називають "Король рок-н-ролу". Він здобув популярність у 1950-х роках і відомий завдяки таким хітам, як Hound Dog і Suspicious Minds.

Преслі за життя отримав 3 нагороди "Ґреммі", усі за духовну музику (госпел): у 1967 році за альбом How Great Thou Art, у 1971 році за альбом He Touched Me і в 1974 році за концертну версію пісні How Great Thou Art.

У 2018 році він був посмертно нагороджений Президентською медаллю Свободи США – найвищою нагородою, якою чинний президент може нагородити цивільну особу.

Загалом у світі продано більше мільярда платвок Елвіса Преслі – більше, ніж у будь-якого іншого артиста. Також 150 альбомів співака досягли золотого, платинового або мультиплатинового статусу, а 149 пісень потрапляли у щотижневий чарт Billboard Hot 100.

Віртуальні концерти: що відомо

Віртуальні концерти та заходи набули популярності після того, як гурт Abba запустив Abba Voyage у Лондоні у травні 2022 року. Концерт відтворює цифрову версію співаків, які виступають на спеціально побудованій арені у Лондоні. Над його створенням працювали 1 000 художників з візуальних ефектів, а на анімацію аватарів пішов мільярд годин комп'ютерних годин.

У грудні рок-гурт Kiss завершив свій останній прощальний концерт у Нью-Йорку літаючими аватарами, які співали хіт God Gave Rock'n'Roll to You – вони були створені за тією ж технологією, що і Abba Voyage, забезпечивши гурту "вічну молодість і вічну культовість".

Репера Тупака Шакура вбили у 1996 році, але у 2012 році він зʼявився на фестивалі Coachella як частина голографічного перформансу.

Продюсерська компанія створила образ репера, зібравши воєдино відеозаписи його рухів, а також використавши штучний інтелект для створення нових, здатних безпосередньо взаємодіяти на сцені з його колегами-виконавцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?