Сили оборони завдали 16 авіаударів та знищили більше пів сотні росіян — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили оборони завдали 16 авіаударів та знищили більше пів сотні росіян — зведення Генштабу

Сили оборони завдали 16 авіаударів та знищили більше пів сотні росіян — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

Російські війська зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. За минулу добу на цих напрямках вібдулося 49 бойових зіткнень.

Джерело: Генштаб ЗСУ

ЗСУ завдали ударів по пунктах управління та ЗРК росіян

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 7 - по зенітно-ракетних комплексах противника.

Знищено 6 ударних БпЛА різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 пункти управління, 5 районів зосередження живої сили, 4 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, зенітно-ракетний комплекс, 5 станцій радіоелектронної боротьби, а також склад боєприпасів ворога.

Втрати росіян станом на 16 травня

Загальні бойові втрати росіян досягли 199 980 осіб. За минулу добу було ліквідовано 520 осіб.

З техніки знищено 3 танки, 12 ББМ, 13 артилерійських систем, 12 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 14 автомобілів та автоцистерн та 3 одиниці спецтехніки.

Ситуація на окупованих територіях та напрямках

Росіяни і надалі продовжують використовувати заклади освіти тимчасово окупованих населених пунктів у своїх цілях.

Так, будівлі однієї із місцевих шкіл міста Ясинувата Донецької області, російські окупанти використовують для розміщення особового складу. У дворі школи схована військова техніка, підвальні приміщення служать як укриття.

 На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському напрямку противник не припиняє спроб покращити тактичне положення.

Минулої доби вів безуспішні наступальні дії в районах Масютівки та Новоселівського.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Завдав авіаційного та артилерійських ударів.

На Бахмутському напрямку  війська РФ продовжують вести наступальні дії. Тривають важкі бої за Бахмут. Протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Іванівське.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії поблизу Авдіївки, успіху не мав.

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог здійснив обстріли населених пунктів. Серед них - Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка та Шахтарське.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційних та артилерійських ударів по населених пунктах Донецької, Запорізької та Херсонської області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?