Силовики в Росії проводять масштабні рейди у пошуках представників ЛГБТ-спільноти
Категорія
Події
Дата публікації

Силовики в Росії проводять масштабні рейди у пошуках представників ЛГБТ-спільноти

У РФ почали переслідувати представників ЛГБТ
Джерело:  online.ua

Після того, як в Росії визнали незаконною спільноту ЛГБТ, силовики проводять масштабні рейди по закладах у пошуках представників сексуальних меншин. 

Що відомо про переслідування представників ЛГБТ в Росії

Зазначається, що 1 грудня Верховний суд РФ визнав екстремістським “міжнародний громадський рух ЛГБТ”, якого офіційно не існує.

Після цього російські силовики почали проводити рейди по закладах на всій території Росії у пошуках представників так званого “ЛГБТ-руху”.

Зокрема, як повідомляє видання “Медіазона”, низка закладів для представників ЛГБТ-спільноти вже повідомила про закриття.

Журналісти видання повідомляють, що у ніч на 2 грудня російські силовики провели рейди у щонайменше трьох закладах Москви, де збирались представники ЛГБТ-спільноти.

Силовики увірвались всередину, без дозволу перевіряли документи у відвідувачів та фотографували їх, а самі рейди проводили під прикриттям пошуку наркотиків. 

Окрім цього у Санкт-Петербурзі закрився найстаріший гей-клуб. Адміністрація закладу розповіла, що з ними зв’язались орендодавці та відмовились продовжувати договір через рішення про “заборону ЛГБТ”. 

Що відомо про заборону ЛГБТ в РФ

Щоб дійти до повної “заборони ЛГБТ”, російським посадовцям знадобилось 10 років активної гомофобної кампанії. Дискримінацію ЛГБТ-людей у РФ законодавчо запровадили ще у 2013 році, визнавши їх “соціально нерівними” решті суспільства.

Правозахисники за рік після ухвалення першого закону щодо “пропаганди ЛГБТ” фіксували сплеск гомофобії у РФ та нападів на ґрунті ненависті, зокрема вбивств, за які не карають вбивць. Після офіційної заборони “руху ЛГБТ” правозахисники прогнозують катастрофічні наслідки. 

Більш того, цього року у Росії медикам офіційно дозволили катувати ЛГБТ-людей під виглядом “лікування”. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?