Боротьба з РФ та захист ЛГБТІК+. KyivPride Award 2023 оголосив лауреатів
Категорія
Культура
Дата публікації

Боротьба з РФ та захист ЛГБТІК+. KyivPride Award 2023 оголосив лауреатів

KyivPride Award 2023
Джерело:  ZMINA

У Києві 7 листопада пройшла церемонія нагородження лауреатів другої премії у сфері ЛГБТІК+ активізму KyivPride Award 2023. Відзнаку вручали за значний внесок в боротьбу з Росією і в захист та просування прав та видимості ЛГБТІК+ людей.

Хто отримав премію KyivPride Award 2023

  • "ЛГБТІК+волонтер(ка) року" — Джул Сіроус, волонтер безпеки "КиївПрайду", військовий волонтер, а зараз бойовий медик;

  • "ЛГБТІК+френдлі бізнес року" — видавництво "Видавництво";

  • "Міжнародний(а) союзник(ця) року" — організація European Pride Organizers Association;

  • "ЛГБТІК+організація року" — "ЛГБТІК-військові за рівні права";

  • "Квір-блогер(ка) року" — Сашко Драглі.

Співзасновник видавництва "Видавництво" Ілля Стронґовський пообіцяв видати ще “більше найкращих книжок про всі кольори спектру”.

Для мене трохи сюреалістично усвідомлювати, що наш багаторічний внесок зауважили і оцінили, але втішений розділити цю нагороду з Лілеєю Омельяненко та всім колективом «Видавництва».

Також почесні нагороди отримали 5 ЛГБТІК+ військових: Віктор Пилипенко, Настя Конфедерат, Петро Жеруха, Борис Хмілевський та Антоніна Романова.

Що відомо про закон про реєстровані партнерства

Законопроєкт № 9103 “Про інститут реєстрованих партнерств” дозволить парам, які не хочуть або не можуть укласти шлюб, отримати такі ж права, що й одружені.

Мін'юст заявляє, що ухвалення законопроєкту дозволить Україні виконати свої зобов'язання зі статті 8 Конвенції про права людини. Через це зникнуть підстави подавати позови до Європейського суду з прав людини проти України через дискримінацію.

У жовтні Міноборони України виступило на підтримку законопроєкту. Якщо його ухвалять, реєстроване партнерство зможуть укладати одностатеві та різностатеві пари.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?