Сім головних новин України та світу на 19:00 25 січня
Категорія
Україна
Дата публікації

Сім головних новин України та світу на 19:00 25 січня

Сім головних новин України та світу на 19:00 25 січня
Джерело:  online.ua

25 січня Україна офіційно оскаржила повноваження Росії в ПАРЄ, російський глава Володимир Путін вперше прокоментував масштабні протести на підтримку опозиціонера Олексія Навального, які завершилися жорсткими затриманнями, президент України Володимир Зеленський відзначає день народження. Що сталося в Україні та світі 25 січня - головні новини на ONLINE.UA.

1. Україна офіційно оскаржила повноваження російської делегації в ПАРЄ

 Фото: wikipedia.org

За оскарження повноважень російської делегації проголосували 38 делегатів, з 30 необхідних. Тепер питання підтвердження повноважень розглядатиме моніторинговий, а потім процедурний комітет асамблеї. Росія вимагає збереження повноважень в повному обсязі і погрожує виходом з Асамблеї.

2. Президент Польщі назвав потужний спосіб приборкати Росію без війни

Анджей Дуда (фото -commons.wikimedia.org)

Він закликав Захід посилити обмежувальні заходи проти Росії, так як, на його думку, тільки санкційним тиском можна приборкати Путіна без війни, гармат, бомб і автоматів.

3. У Раді анонсували компенсації українцям за втрати на комуналку в січні

Дмитро Разумков (фото — rada.gov.ua)

Парламент вже звернувся до Кабміну, щоб затвердити компенсації за переплату за комунальні послуги через завищені тарифи в січні.

4. Зеленський показав, як відзначає день народження

 Володимир Зеленський (фото — instagram.com/zelenskiy_official)

25 січня український лідер Володимир Зеленський відзначає день народження. У 2021 році йому виповнилося 43 роки, хоча, як стверджує сам Зеленський, в душі він відчуває себе на 30 років. Своє свято президент почав з спортивного залу. Президента в публічному просторі зворушливо привітала дружина - Олена Зеленська, яка показала наскільки вони щасливі з чоловіком на фото з особистого архіву.

5. Голова МОЗ назвав терміни початку вакцинації від COVID-19 в Україні

 Фото: pixabay.com

Максим Степанов запевнив, що вакцинація може розпочатися вже в лютому, а переговори про закупівлю вакцин знаходяться на завершальній стадії. Дату початку вакцинації він позначив перед виступом глави Кабміну Дениса Шмигаля в Раді, де йому 26 січня доведеться відзвітувати і дати пояснення за провал вакцинації в Україні.

6. Путін назвав небезпечними масштабні протести в Росії

 Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Президент Росії попередив, що незаконні акції розгойдують суспільство, від чого постраждають усі. Хоча визнав, що у росіян є законне право висловлювати точку зору. Він також зізнався, що ознайомився з фільмом Навального про розкішний палац  на березі Чорного моря. Путін запевнив, що палац йому не належить, а в відео найбільше всього його зацікавила виноробня.

7. На лижника збірної Росії Большунова подали заяву в поліцію за витівку на Кубку світу

 Олександр Большунов (фото — instagram.com/bolshunov.skigonki)

Олександр Большунов, який влаштував скандал на Кубку світу з лижних гонок, двічі вдаривши палицею суперника-фіна Йоні Мякі за те, що той обійшов його на фінальній дистанції, може понести кримінальне покарання за дику витівку на змаганнях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?