Синоптики оголосили штормове попередження в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Синоптики оголосили штормове попередження в Україні

Синоптики оголосили штормове попередження в Україні
Джерело:  online.ua

Державна служба із надзвичайних ситуацій офіційно оголосила 19 лютого в Україні штормове попередження через пориви вітру до 20 м/с.

Джерело: пресслужба ДСНС, Фейсбук-сторінка Наталки Діденко

ДСНС оголосила штормове попередження в Україні

19 лютого вночі та вранці у західних та більшості північних областей, вдень на більшій частині території країни пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий), - йдеться в повідомленні.

За словами представників ДСНС, в українській столиці та Київській області вранці та вдень 19 лютого прогнозують пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий).

Ба більше, наголошується, що 19 лютого у горах Івано-Франківської, 18-19 лютого на високогір’ї Закарпатської, у горах Львівської областей очікується значна сніголавинна небезпека (ІІІ рівень).

19-го лютого дощ, місцями з мокрим снігом, очікується у західних, північних областях, місцями у Центрі та ввечері може досягнути Харківщини. На решті території - без опадів. 20-го лютого опади більш ймовірні на Заході, значна частина нашої території від опадів відпочиватиме, проте надвечір у неділю з`являться дощі в південній частині України, - наголосила Наталка Діденко.

За словами синоптикині, вдень в більшості областей України температури буде вискою, +4+9, а ось вночі може трохи підморожувати - прогнозується мокрий сніг. Вранці такожбуде ожеледиця. В українській столиці в суботу обіцяють дощ, можливо з мокрим снігом. Вночі до 2 градусів морозу, вдень +5+7 градусів. Вранці буде слизько.

У неділю в столиці опадів не очікується. Вночі 0+2 градуси, вдень близько +6 градусів. 20-го лютого - день пам'яті Героїв Небесної Сотні. Скільки вже їх, у цій далеко не сотні, справжніх простих реальних героїв, яких багато хто з нас знав особисто, вчився, зустрічався, працював, ділив майданну каву-чай... Не дамо знецінити їхній вчинок і їхнє життя, яке вони віддали для нас і заради нас, - наголосила Діденко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?