Синоптики попереджають про різку зміну погодних умов в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Синоптики попереджають про різку зміну погодних умов в Україні

Синоптики попереджають про різку зміну погодних умов в Україні
Джерело:  online.ua

Погода в Україні 18 грудня почне різко змінюватися в результаті впливу антициклону Zafira з північного заходу, а також атмосферних фронтів північних циклонів. Ба більше, уже 19 грудня в нашій країні синоптики прогнозують сніг та ожеледь.

Джерело: "Укргідрометцентр", Фейсбук-сторінка Наталки Діденко

В Україні випаде сніг — де та коли

Погода очікується вологою, хмарною, із опадами, а протистояння антициклону та циклонів принесе в Україну в неділю, на Миколая, сильний вітер! Опади - мокрий сніг та дощ, як захоче температура повітря. Вона поки що залишається без особливих змін, невеликі "мінуси" - мляві "плюси". У Києві впродовж вихідних буде вогко, часом мокрий сніг, можливо, з дощем чи мрякою. Увага! На Миколая у столиці очікується сильний штормовий вітер!! Температура повітря вночі від 1 морозу до 1 тепла, вдень у суботу близько нуля, в неділю тимчасово тепліше, до +3 градусів, - попереджає синоптикиня Наталка Діденко.

Ба більше, за її словами,уже з 21-го грудня, якраз на день зимового сонцестояння, нашу країну накриють відчутні морози - це стане початком справжнього похолодання.

Згідноз прогнозами синоптиків "Укргідрометцентру", 19 грудня українцям можна чекати сніг та мокрий сніг, на заході та півночі країни – вдень із дощем. Вдень у північно-східних областях опади. У південно-східній частині країни вночі без істотних опадів. На дорогах більшості областей ожеледиця.

Вітер переважно західний, 7-12 м/с, з поривами 15-20 м/с. У Карпатах 25-30 м/с. Вночі у західних та північних, удень у північно-східних областях місцями завірюхи. Температура вночі 0-5° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла. У Карпатах вночі та вдень 3-8° морозу. У Києві – сніг, мокрий сніг (вдень із дощем). Температура вночі 0-5° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла.У понеділок, 20 грудня, в Україні буде хмарно, невеликий сніг. У Карпатах, а вночі і в південній та східній частинах помірний сніг, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що температура вночі та вдень від 4° морозу до 1° тепла, у південній частині вночі близько 0°, вдень 1-5° тепла. У Карпатах вночі та вдень 4-9° морозу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?