Сину Байдена загрожує до 25 років ув’язнення
Категорія
Світ
Дата публікації

Сину Байдена загрожує до 25 років ув’язнення

Сину Байдена загрожує до 25 років ув’язнення
Джерело:  online.ua

14 вересня Міністерство юстиції США оголосило сину американського лідера Джо Байдена, Хантеру, федеральні звинувачення, пов’язані з незаконним зберіганням зброї. Що важливо розуміти, йому загрожує максимум до 25 років позбавлення волі.

Джерело:  NBC News

Син Байдена може потрапити до в'язниці на десятиліття

У Мін'юсті США звертають увагу на те, що звинувачення щодо Байдена-молодшого стосується трьох статей про незаконне володіння зброєю.

Також уточнюється, що дві з них пов’язані з неправдивими заявами про вогнепальну зброю, а третя – володіння вогнепальною зброєю особою, яка вживає наркотики.

За словами американських журналістів, йдеться про епізод жовтня 2018 року, коли Хантер "свідомо зробив неправдиву та фіктивну письмову заяву", купуючи револьвер Colt Cobra 38SPL: продавцеві зброї у штаті Делавер він сказав, що наркотиків не вживає.

Зброєю Хантер-молодший володів "приблизно з 12 по 23 жовтня 2018 року". За всіма трьома пунктами йому загрожує максимум до 25 років позбавлення волі.

Як зазначають американські юристи, звинувачення, висунуті сину американського лідера, рідко переслідуються в судовому порядку.

Ба більше, наголошується, що пункт про володіння зброєю у стані наркотичного сп’яніння наразі оскаржується в судах і може зрештою бути визнаний неконституційним.

Як уже згадувалося раніше, справу про незаконне зберігання зброї розслідує спецпрокурор Мін’юсту США Девід Вайс.

Що відомо про розслідування щодо Хантера Байдена

До липня Байден-молодший і прокурори досягли мирової угоди в іншому розслідуванні – щодо ухиляння від сплати податків, яка передбачала відмову від оголошення звинувачень щодо зброї. Але суддя відхилила угоду, висловивши занепокоєння нібито втручанням у розслідування.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно речник Палати представників США республіканець Кевін Маккарті офіційно заявив про початок розслідування стосовно оголошення імпічменту Джо Байдену, пов'язаного і з бізнес-діяльністю його сина.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?