Сирія розірвала дипломатичні відносини з Україною
Категорія
Світ
Дата публікації

Сирія розірвала дипломатичні відносини з Україною

Сирія розірвала дипломатичні відносини з Україною
Джерело:  online.ua

20 липня влада Сирії офіційно заявила про розрив дипломатичних відносин з Україною після відповідного рішення команди глави держави Володимира Зеленського.

Джерело:  SANA

Сирія вирішила розірвати дипломатичні відносини з Україною

Сирійська Арабська Республіка ухвалила рішення розірвати дипломатичні відносини з Україною відповідно до принципу взаємності та у відповідь на українське рішення уряду з цього приводу, - йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Сирії.

Окрім того, команда Башара Асада почала скаржитися, що Кабінет міністрів України практично розірвав відносини із Сирією ще 3 роки тому, "коли він відмовив у продовженні резидентських віз сирійським дипломатам, які працюють у сирійському посольстві в Києві".

Як уже згадувалося раніше, ще 30 червня офіційний Київ заявив, що розриває дипломатичні відносини з Сирією, запроваджує торговельне ембарго та інші економічні санкції щодо сирійських юридичних та фізичних осіб.

Башар Асад (фото — wikipedia.org)

Що важливо розуміти, це рішення прийняли після визнання Дамаском "незалежності" окупованих Росією території Луганської та Донецької областей.

Окрім того, як відомо, у зв’язку зі злочинами режиму Башара Асада проти сирійського народу українська влада вирішила закрити посольство України в Дамаску ще 6 років тому, а також у 2018 році наказала закрити посольство Сирії в Києві. Захист інтересів українців в Сирії здійснює українське посольство в Лівані.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?