Сиропи від кашлю стали причиною смерті дітей — ВООЗ розкрила подробиці
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Сиропи від кашлю стали причиною смерті дітей — ВООЗ розкрила подробиці

сироп від кашлю
Джерело:  Reuters

Уже не одна дитина померла внаслідок вживання сиропів від алергії та кашлю. Команда ВООЗ озвучила термінове попередження з цього приводу та розпочала негайну перевірку на заводах компаній-виробників. 

Що важливо знати про небезпеку нових сиропів від кашлю та алергій

Випадки смерті дітей після споживання цих ліків підтвердили у Північній і Південній Америках, Східному Середземномор'ї, Південно-Східній Азії та західній частині Тихого океану.

Нещодавно також керівництво ВООЗ попередило про імовірний зв'язок смерті понад 300 дітей у Гамбії, Індонезії та Узбекистані з вживанням сиропів від кашлю виробництва шести індійських та індонезійських фармацевтичних компаній.

Зокрема йдеться про 4 сиропи від кашлю, виробництва індійської фармкомпанії Maiden Pharmaceuticals Ltd, які містять токсин – діетиленгліколь або етиленгліколь.

Зараз ВООЗ б’є на сполох через неякісні сиропи, які виробляє пакистанська компанія Pharmix Laboratories.

Що не так з сиропами

У результаті дослідження вдалося виявити, що сиропи містять високий вміст етиленгліколю – органічної сполуки, яку використовують у виробництві охолоджуючих рідин для двигунів авто (антифризів).

Експерти звертають увагу на те, що рівень забруднення етиленгліколем у лікарських засобах коливається від 0,62% до 0,82%, тоді як допустимий – не більше 0,10%,

Окрім того, наголошується, що отруйну речовину також знайшли в сиропі від кашлю Alergo.

Управління з регулювання лікарських засобів Пакистану ініціювало продовження перевірок і виявилось, що низка інших препаратів фармкомпанії також містила етиленгліколь. Pharmix Laboratories отримало чітку вимогу припинити виробництво всіх пероральних рідких ліків.

Згідно з даними ВООЗ, отруйну речовину виявили у 23 партіях сиропів Алерго, Мукорид, Цинселл і суспензій Емідон та Улькофін.

За словами представників організації, ці неякісні ліки є небезпечними, а їхнє використання, особливо у дітей, може призвести до серйозних побічних реакцій або навіть смерті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?