ВООЗ закликала обережно використовувати ШІ в галузі охорони здоров’я
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

ВООЗ закликала обережно використовувати ШІ в галузі охорони здоров’я

ВООЗ закликала обережно використовувати ШІ в галузі охорони здоров’я
Джерело:  online.ua

ВООЗ попереджає про дезінформацію при використанні ШІ у галузі охорони здоров’я. Дані ШІ можуть бути необ’єктивними або використані неправильно.

Джерело: Reuters

ВООЗ застеріг щодо використання ШІ в охороні здоров’я

Всесвітня організація охорони здоров’я закликала бути обережними у використанні штучного інтелекту для охорони здоров’я. Там заявили, що дані, які використовує штучний інтелект для прийняття рішень, можуть бути необ’єктивними або використаними неправильно.

У ВООЗ заявили, що сприймають потенціал штучного інтелекту “з ентузіазмом”, але мають занепокоєння щодо того, як він буде використовуватися у якості інструменту для діагностики та прийняття рішень щодо здоров’я.

У заяві ВООЗ йдеться, що дані, які використовуються для навчання штучного інтелекту, можуть бути упередженими та генерувати оманливу або неточну інформацію, а сама система може бути предметом зловживання для отримання дезінформації.

Організація заявила, що потрібно оцінити ризики використання ШІ для забезпечення добробуту людей і захисту громадського здоров’я.

Такі застереження прозвучали на тлі набуття програмами штучного інтелекту популярності.

Джеффрі Гінтон звільнився з Google і попередив про небезпеку ШІ

Вчений в галузі інформатики Джеффрі Хінтон, якого називають «хрещеним батьком ШІ», залишив посаду віцепрезидента Google. За словами Хінтона, він зробив це, щоб відкрито попередити громадськість про ризики, пов’язані з використанням штучного інтелекту.

Відмова Google від своїх колишніх обмежень щодо публічних випусків штучного інтелекту через конкуренцію з ChatGPT і Bing Chat спричиняє безліч етичних проблем, наголосив вчений. В інтерв’ю The New York Times Хінтон висловив стурбованість тим, що генеративний ШІ може призвести до хвилі дезінформації. «Можливо, ви більше не зможете знати, що є правдою», — заявив вчений. Він також наголосив, що ШІ не лише дозволить усунути «монотонну роботу», а й повністю замінить деякі робочі місця.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?