Системи ППО Patriot вже прибули до України
Категорія
Україна
Дата публікації

Системи ППО Patriot вже прибули до України

Системи ППО Patriot вже прибули до України
Джерело:  online.ua

Перші американські системи протиповітряної оборони Patriot вже прибули в Україну. Наразі невідомо, коли Україна отримала Patriot та про яку кількість батерей йдеться.

Джерело: Razon

Перші Patriot вже в Україні

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив 7 березня, що Україна вже отримала такі потрібні системи Patriot.

Я повинен особливо підкреслити, що завдяки докладеним Польщею зусиллям батареї Patriot або перші танки Leopard, серед іншого, вже досягли України, — сказав міністр в інтерв'ю.

Блащак підкреслив, що Польща є не лише головним пунктом передачі військової допомоги Україні, а й одним із найбільших донорів.

З початку війни Польща надала Україні військову допомогу на суму 2,2 млрд євро і надаватиме її й надалі, зауважив посадовець.

Фото: larazon.es

Він зазначив, що у цю суму не входять витрати на навчання українських солдатів та останній пакет броньовиків, у який увійшли танки Leopard 2A4.

Але я хочу підкреслити, що тільки наші спільні дії – дії всього вільного світу – можуть схилити терези цього несправедливого конфлікту на правильний бік. Щодо питання авіації, то рішення щодо цього потрібно приймати на ширшому союзницькому рівні, – заявив Блашак.

Навчання українців на Patriot

Наприкінці лютого Пентагон анонсував завершення навчання українців на Patriot.

Відомо, що США спільно з міжнародними партнерами підготували понад 4 000 українських військових.

Колективні навчання тривають по всій Європі й таким чином суттєво збільшують українські об’єднані збройні формування.

Загалом, з січня американські військові підготували понад 1000 українців, в результаті чого загальна кількість підготовлених Сполученими Штатами військовослужбовців становить трохи більше 4000, — офіційно підтвердив генерал-лейтенант Дуглас Сімс II, директор з операцій Об’єднаного комітету начальників штабів США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?