Ситуація в оточенні Шойгу продовжує загострюватися. Розвідка Британії розкрила деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Ситуація в оточенні Шойгу продовжує загострюватися. Розвідка Британії розкрила деталі

Міноборони Британії
Сергій Шойгу

Згідно з даними британських розвідників, ФСБ РФ допитала першого заступника міністра оборони Росії Руслана Цалікова у справі про корупцію у відомстві.

Ще один поплічник Шойгу потрапив під удар Кремля

Міноборони Великої Британії звертає увагу на те, що в розслідування щодо заступника Сергія Шойгу — Тимура Іванова — вирішили втягнути більш високопоставленого першого заступника міністра оборони Руслана Цалікова.

Що важливо розуміти, саме його доволі часто називають покровителем Іванова.

Ба більше, він де-факто є третьою особою в ієрархії Міністерства оборони РФ, після міністра оборони Шойгу і начальника Генерального штабу генерала Валерія Герасимова.

Цалікова вже допитали працівники ФСБ РФ у зв'язку зі справою Іванова.

Як і Іванов, Цаліков має давні зв'язки з міністром оборони Шойгу. Він працював під керівництвом Шойгу в Міністерстві з питань цивільної оборони та надзвичайних ситуацій, а потім пішов за ним спочатку в офіс губернатора Московської області, а потім у 2012 році — в Міноборони, — розповідають британські розвідники.

Путін може покарати й інших урядовців з оточення Шойгу

Як зазначає Міноборони Великої Британії, цілком можливо, розслідування щодо Іванова може зачепити і главу Мінфіну РФ Антона Сілуанова, адже окремі інсайдери стверджують, що будівельні агентства Міноборони побудували будинок для нього будинок.

Корупція вже давно є проблемою в російському Міноборони. У 2019 році головний військовий прокурор Валерій Петров заявив, що корупція є "практично коренем більшості проблем у правовій державі".

Не можна також забувати про той факт, що саме корупція була одним із чинників низької ефективності Росії, особливо на початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?