Скільки часу польські перевізники планують блокувати кордон — відповідь протестувальників
Категорія
Світ
Дата публікації

Скільки часу польські перевізники планують блокувати кордон — відповідь протестувальників

Скільки часу польські перевізники планують блокувати кордон — відповідь протестувальників

Організатор акції з блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною Рафал Меклер, голова люблінського осередку ультраправої партії "Конфедерація" оголосив про намір польських перевізників продовжити протест до 1 лютого 2024 року.

Польські перевізники оголосили про намір блокувати кордон з Україною до лютого (Оновлено)

За словами поляка, організатори протесту подали заявку про продовження акції з блокування кордону на пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ" до 1 лютого.

Прийнято без застережень! – додав він.

Що відомо про ситуацію на польському кордоні

Раніше повідомлялося, що страйк польських далекобійників на кордоні з Україною загрожує поширитися на групу фермерів, які планують приєднатися до протесту на пункті пропуску в Медиці.

Польські перевізники з 6 листопада продовжують блокувати інші три прикордонні переходи з Україною – "Ягодин – Дорогуськ", "Краківець – Корчова", "Рава-Руська – Гребенне".

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури напередодні спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило штаб допомоги, щоб забезпечити заблокованих українських водіїв їжею, питною водою, медикаментами та пальним.

Що відомо про наміри польських фермерів щодо блокади кордону з Україною

За інформацією польського видання  “Wiadomosci Rolnicze Polska”, польські фермери підтримали блокаду перевізників на кордоні з Україною і готові цілодобово продовжувати її до 3 січня наступного року.

Ми продали кукурудзу дуже дешево, втрачаємо 2 тисячі злотих на кожному гектарі. Витрати на гектар становлять 5,5 тис. злотих, а ми отримали лише 3,3 тис. Кредити ліквідності, які певною мірою нас підтримували, були відкликані, щоб ми могли продовжувати функціонувати як фермери. На жаль, уряд, який зараз йде, забрав у нас ці кредити, - заявляє один з організаторів протесту Роман Кондров.

Він також заявив, що ще однією вимогою є відмова влади від підвищеня податку на землю.

Ми солідарні з перевізниками, тому що ці галузі постраждали найбільше, - зазначив Кондров.

За його словами, з понеділка по 3 січня через прикордонний пункт пропуску пропускатимуть лише дві вантажівки на день.

Він також заявив, що вся гуманітарна допомога буде надходити в Україну без обмежень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?