Скільки родина Зеленського заробила минулого року — декларація
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки родина Зеленського заробила минулого року — декларація

НАЗК
Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський оприлюднив декларацію про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру за 2023 рік.

Декларація доходів Зеленського

Згідно з декларацією, доходи президента та його родини у 2023 році становили 12 млн 423 тисячі 008 грн, у тому числі дохід від продажу облігацій внутрішніх державних позик України (ОВДП) — 7 млн 455 тис. 972 грн.

Доходи родини Зеленського переважно складалися з заробітної плати, відсотків банку та доходу від надання нерухомості в оренду. Загалом ця сума становила 4 млн 967 тис. 036 грн.

Збільшення доходів у порівнянні з минулим роком відбулося у зв’язку з відновленням орендних платежів, — повідомляють в ОПУ.

Залишок грошових коштів родини Глави держави на кінець минулого року зменшився майже на 2 млн 800 тис. грн.

Зазначається, що інших суттєвих змін у 2023 році щодо активів, нерухомого майна, транспортних засобів тощо не відбулося.

Попередні декларації Зеленського

У 2022 році задекларовані доходи становили 3 млн 692 тисячі 683 грн. Зменшення пояснювалося тимчасовим припиненням договорів оренди в Україні внаслідок початку повномасштабного російського вторгнення.

У декларації за 2021 рік було вказано, що доходи родини президента становили 10 мільйонів 824 тисячі 507 гривень.

Тоді дохід сімʼї президента скоротився трохи більше ніж на 11,9 млн грн, у порівнянні з 2020-м.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?