Скільки українців оновили через Резерв+ облікові дані — відповідь Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки українців оновили через Резерв+ облікові дані — відповідь Міноборони

Міністерство оборони України
Резерв+

З 18 травня, коли розпочав роботу застосунок Резерв+, його послугами для оновлення персональних даних та оформлення військово-облікових документів скористалися вже 2 мільйони громадян.

Головні тези:

  • Оновлення даних через Резерв+ займає лише кілька хвилин для кожного військовозобов'язаного, у ТЦК процес оновлення такої кількості даних тривало б понад 200 днів.
  • Заступниця міністра оборони спростувала міфи про Резерв+, зазначивши, що застосунок має регулятивну базу та швидко оновлює дані користувачів.
  • Резерв+ прискорює процес оновлення облікових даних військовозобов'язаних українців, зменшуючи час очікування та спрощуючи процедуру.

Оновлення такої кількості даних через ТЦК зайняло б понад 200 днів

Резерв+ став першим місцем, куди українці звертаються для оновлення даних, зазначають у Міноборони. На другому місці — ЦНАПи, на третьому — ТЦК та СП.

Вже 2 мільйони українців оновили свої дані у Резерв+. Без втрати часу й очікування. Кількість людей, що оновлює дані, продовжує зростати щодня. Ми порахували: якщо б 2 мільйони пішли одночасно оновлювати дані у всі ТЦК в Україні, то це б зайняло понад 235 днів.

Катерина Черногоренко

Катерина Черногоренко

Заступниця міністра оборони

Заступниця міністра зазначила, що оновлення даних через застосунок займає лише кілька хвилин.

Резерв+. У Міноборони спростували фейки про застосунок

Мобільний застосунок Резерв+ працює понад три тижні, а у мережі вже з'явилася низка міфів та чуток про застосунок.

  1. Резерв+ не має правового статусу, він не згадується в законодавстві. Як пояснила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко, функціонування мобільного застосунку регулюється постановою КМУ від 10 травня 2024 року та наказом міністра оборони про створення інформаційно-комунікаційної системи для доступу до електронного кабінету військовозобов’язаного.

  2. Резерв+ некоректно працює, бо відображає неправильні дані. Черногоренко зазначила, що застосунок підтягує дані з реєстру "Оберіг", в якому можуть бути помилки внаслідок людського фактору.

  3. Скріни з витоком даних військовозобов'язаних вже в мережі. У Міноборони спростовують інформацію про злив даних військовозобов'язаних і назвали це ворожою ІПСО. Зазначається, що у реєстрі не збирається інформація щодо військових частин та актуального звання військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?