Словаччина могла дати захист соратнику Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

Словаччина могла дати захист соратнику Медведчука

Артем Марчевський
Джерело:  Denik N

Словаччина могла надати притулок проросійському пропагандисту Артему Марчевському, після того як Чехія, де він проживав, запровадила проти нього санкції.

Пропагандисту Марчевському дали захист у Словаччині

Чеська газета Denik N з посиланням на два неназваних джерела пише, що в день запровадження санкцій проти Марчевського у Чехії, він попрямував до сусідньої Словаччини.

Denik N повідомляє, що Міністерство внутрішніх справ Словаччини надало Артему Марчевському статус тимчасового захисту.

Адвокат Марчевського, Леонід Кушнаренко, підтвердив цю інформацію виданню.

Як відомо, у лютому 2022 року Марчевський отримав тимчасовий захист у Чехії. Очікувалося, що він втратить право на проживання в ЄС після через 60 днів після включення до списку санкцій.

Якби Марчевський потрапив до загальноєвропейського списку санкцій, він був би повинен залишити Словаччину.

Артем Марчевський: що відомо

Артем Марчевський раніше був генпродюсером заблокованого телеканалу "112 Україна", співвласник "Першого незалежного".

Рух “Чесно” повідомляє, що Марчеський звинувачував Україну у “заморожені конфлікту” на Донбасі, зриві обміну полоненими. Заявляв, що замість прямих переговорів українська влада стягує війська до лінії розмежування і всіляко демонструє небажання вести переговори з терористами.

У березні у Чехії заблокували активи й гроші банківських рахунках Марчевського та Віктора Медведчука.

Медведчук із Марчевським очолював проросійську мережу впливу, яка фінансувала не лише медіаплатформу для поширення антиукраїнської пропаганди та дезінформації Voice of Europe, а й мала передавати гроші деяким європейським політикам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?